Gemeente Hulst


Persbericht - 12.05.2005

Veilig naar school 2005

In het schooljaar 2003 / 2004 vond in het kader van de structurele inbedding van de verkeerseducatie in het onderwijs het project Veilig naar school in de gemeente Hulst plaats. Het project is een initiatief van het Reijnaertcollege en de Praktijkschool te Hulst in nauwe samenwerking met de politie, de gemeente en de 3VO afdeling Hulst.

Het project voorziet in het aanbieden van een thuis-schoolroute (naar het voortgezet onderwijs te Hulst) aan de leerlingen uit groep 8 van de Oost Zeeuwsch-Vlaamse basisscholen; de toekomstige brugklassers. Vanuit de verschillende kernen rondom Hulst zijn routes beschreven naar het voortgezet onderwijs. Bij de samenstelling van deze routes is stilgestaan bij de veiligheid (keuze voor fietspaden) en het wijzen op gevaarlijke situaties onderweg.

Op donderdag 23 juni 2005 gaan de leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen de aangeboden thuis-schoolroute naar het Reijnaertcollege te Hulst fietsen. Op het Reijnaertcollege worden zij ontvangen door de projectgroep. Tijdens deze bijeenkomst wordt er uitgebreid stilgestaan bij veilig fietsgedrag en de thuis-schoolroute. Tevens wordt er een film gedraaid over de verschillende routes met daarin aandacht voor gevaarlijke verkeerssituaties. Er is ook tijd ingeruimd voor een stukje entertainment, een drankje en de kinderen krijgen een klein presentje.

Ter voorbereiding op deze dag worden de leerkrachten van de basisscholen op maandag 6 juni 2005 om 16.00 uur verwacht op een bijeenkomst op het stadhuis te Hulst. Immers voor het welslagen van het project is de medewerking van de leerkrachten van groot belang. In deze bijeenkomst wordt er informatie verstrekt over de opzet van het project, een verkeerspakket (met daarin de thuis-school route) voor de basisschool worden overhandigd en een film worden vertoond.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl