Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 12 mei

Alkmaar 12-05-2005 - 15.00 uur

Illegale vreemdeling aangehouden

Hensbroek, woensdag 11 mei 2005.

Woensdagmiddag werd tijdens een controle van de Arbeidsinspectie een vreemdeling aangetroffen in een bedrijf aan de Wogmeer. Het gaat om een 29-jarige Irakees zonder bekende verblijfplaats in Nederland. Toen de man de controleurs ontdekte rende hij weg. Hij werd kort daarop door agenten aangehouden in een weiland in de omgeving. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Verkeerscontrole

Hoorn, woensdag 11 mei 2005.

Woensdag werden op de Willemsweg en de Kernweg verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden tien bestuurders bekeurd voor overschrijding van de maximumsnelheid. Elf bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en drie autobestuurders werd bekeurd omdat zij vanuit hun auto telefoneerden zonder daarbij gebruik te maken van een handsfree set.

Man mishandeld

Wognum, woensdag 11 mei 2005.

Woensdag heeft een 40-jarige man uit Wognum aangifte gedaan van mishandeling. Deze mishandeling vond plaats in de nacht van zondag op maandag tussen 01.00 en 02.00 uur. Het slachtoffer liep over de Kerkstraat toen hij drie mannen tegen kwam. Op het moment dat zij elkaar passeerden werd hij door één van deze mannen hard in het gezicht geslagen. Het slachtoffer voelde in eerste instantie geen pijn maar toen hij kort daarop bij zijn woning arriveerde verloor hij het bewustzijn. Zijn buurman vond hem voor de deur van zijn woning. Later bleek dat het slachtoffer diverse kneuzingen in zijn gezicht had en een hersenschudding had opgelopen. De identiteit van de daders is op dit moment nog niet bekend.

Snelheidscontrole

Den Helder, woensdag 11 mei 2005.

Woensdagavond werden snelheidscontrole gehouden op de Zanddijk en de Kanaalweg. Op beide weggedeelten geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. In totaal werd van 23 voertuigen de snelheid gemeten. Twee van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u. Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij telefoneerde vanuit zijn auto zonder daarbij gebruik te maken van een handsfree set.

Geld en waardepapieren uit woning gestolen.

Heiloo, woensdag 11 mei 2005.

Woensdagmiddag tussen 16.00 en 19.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Romplaan. Tussen deze tijdstippen waren de bewoners aan het werk in de tuin rondom het huis. Vermoedelijk is de dader via een niet afgesloten deur in de woning gekomen. De bewoners missen onder andere een portemonnee met geld een aantal passen en identiteitsbewijzen.

Rijden onder invloed van alcohol.

Schagen, woensdag 11 mei 2004.

Woensdagmiddag werd een 21-jarige man uit Schagen aangehouden op de Koperwiek. Bij controle bleek namelijk dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 670 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Middenmeer, woensdag 11 mei 2005.

Woensdagavond is een 35-jarige man uit Amsterdam aangehouden op de Rijksweg A7. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij bies 525 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Hoorn, donderdag 12 mei 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 32-jarige bestuurder van een bestelwagen uit Hoorn aangehouden op het Achterom. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 505 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval.

Alkmaar, donderdag 12 mei 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag vond een eenzijdig ongeval plaats op de kruising van de Provincialeweg N242 en de Nollenweg. De bestuurder van een personenauto, een 50-jarige man uit Heerhugowaard, stond op genoemde kruising stil voor het rode verkeerslicht. Toen hij bij groen licht optrok verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een paal met ANWB-borden. De man raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Ook bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Een bloedonderzoek moet duidelijk maken of hij een strafbare hoeveelheid alcohol heeft gedronken.

Vrouw ernstig gewond na aanrijding

Alkmaar, donderdag 12 mei 2005.

Donderdagmorgen raakte een 41-jarige vrouw uit Heiloo ernstig gewond bij een aanrijding op het ziekenhuisterrein van het M.C.A. aan de Wilhelminalaan. De vrouw is in zorgwekkende toestand opgenomen.

Het slachtoffer liep vlak bij de hoofdingang van het ziekenhuis toen zij werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 73-jarige man uit Den Helder. De man wilde bij de toegang van het ziekenhuisterrein een parkeerkaartje uit een automaat pakken. Hierbij gleed zijn voet van de rem op het gaspedaal. Nadat hij een tegen een paal was gereden schepte hij het slachtoffer en kwam vervolgens tegen een muur tot stilstand. De vrouw is met ernstig hoofd letsel opgenomen in het ziekenhuis. De bestuurder en twee bij hem in de auto zittende passagiers bleven ongedeerd. De auto raakte zwaar beschadigd. In verband met de ernst van de aanrijding is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Diefstal auto

Alkmaar, donderdag 12 mei 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een auto gestolen vanaf de Arthurstraat. Het gaat om een auto van het merk Mercedes, type 250D. De auto is groen van kleur en voorzien van het kenteken FJ-VH-14.