Ingezonden persbericht


Intermec levert draadloze oplossing aan TDG

Met gezamelijke oplossing Intermec-SAP voldoet magazijn te Wijchen aan nieuwe Europese regelgeving

Nijmegen, 12 mei 2005 Intermec Technologies, dé leverancier van totaaloplossingen voor supply chain management, heeft aan vooraanstaand logistiek dienstverlener TDG draadloze scanners en terminals geleverd om te kunnen voldoen aan de nieuwe Europese General Food Law die per 1 januari jl. is ingegaan.

TDG levert een compleet dienstenpakket: transport, opslag, overslag, distributie, callcenter/helpdesk, ompakken en stickeren voor A-merken als Heinz, Honig, Haribo en Go-Tan. Geert van Bergen, Manager System Support van TDG: Om te kunnen voldoen aan de Europese wet- en regelgeving die ligt besloten in de General Food Law, moeten we binnen enkele uren kunnen vertellen waar bepaalde producten zich bevinden. Hierdoor is betrouwbare tracking & tracing bittere noodzaak geworden. Dát was voor ons een van de redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe, draadloze oplossing voor het scannen van de in- en uitslag van goederen. Verder wilden we onze bestaande RF (Radio Frequency)-apparatuur vervangen door scanners en terminals die goed kunnen communiceren met ons nieuwe ERP-systeem van SAP. Het implementeren van SAP was onderdeel van een grote reorganisatie die resulteerde in een verschuiving van de interne activiteiten. Er kwamen nieuwe afdelingen bij én de rol van bepaalde medewerkers, zoals de orderpikkers, veranderde. Zij moesten papierloos en daarmee efficiënter gaan werken.

Inmiddels zijn de Intermec CK30 en de CV60 volop in gebruik bij de TDG-vestiging in Wijchen. De CK30 wordt gebruikt bij alle in- en uitslag van producten. De scanner signaleert direct of er manco s zijn of dat er een surplus is. Alle communicatie verloopt draadloos via een WiFi-sessie. Zodra al de oude apparatuur in Wijchen vervangen is door nieuwe Intermec-scanners en terminals, zal er gekeken worden hoe en wanneer er ook in andere Nederlandse vestigingen overgestapt kan worden naar dezelfde Intermec-oplossingen.

Intermec partner DatAction adviseerde TDG bij het maken van hun keuze.

Het complete klantverhaal, afbeeldingen en overige informatie over Intermec zijn verkrijgbaar via:

Intermec Technologies Benelux BV
Monique Wouters
Tel.: +31 (0)24 372.3146
Fax: +31 (0)24 372.3195
monique.wouters@intermec.com
Website: www.intermec.nl / www.intermec.be

PRZence
Laureen Dix
Tel. +31 (0)24-641.7383
Laureen.Dix@PRZence.com

Over Intermec
Intermec Technologies Corp. Maakt onderdeel uit van UNOVA Inc. en levert wereldwijd toonaangevende oplossingen voor logistieke productafhandeling. Het bedrijf produceert en integreert hard- en software voor wired en wireless data-acquisitie, zoals Intellitag® RF/ID (radio frequency identification), mobiele computersystemen, barcode-printers en labels. De producten van Intermec worden in vele bedrijfstakken gebruikt om de productiviteit, de kwaliteit en reactiesnelheid van zakelijke processen te verbeteren: van goederenstroombeheer en enterprise resource planning tot en met buitendienstverkoop en service op locatie.

PRZence

Leave your mark