Gemeente Vlaardingen


Herfstige Lentemarkt 2005
12 mei 2005

Ondanks het gure weer was de jaarlijkse Lentemarkt zaterdag 7 mei een succes. Binnen en buiten Vlaardingen wordt de markt langzaamaan een begrip. De Hoogstraat was ouderwets vol, en bij de Hoogstraatmaker liepen veel Vlaardingers binnen voor een glamourfoto.

Hoogstraatmaker Coen de Jong: "Ik denk dat wij één van de weinigen waren die geen last hadden van het weer. Waarschijnlijk vonden de bezoekers het wel prettig om onder de fotolampen op te warmen. Af en toe stond er zelfs een rij."
De foto's worden gemonteerd in een historische foto van de straat, voor een letterlijke confrontatie met het rijke verleden van de oudste straat van Vlaardingen. Dat blijkt nog een heel karwei, dus het duurt nog even voordat alle montages op de website www.hoogstraatmaker.nl te zien zijn (de ongemonteerde foto's staan er overigens al wel op). Van een aantal montages worden grote afdrukken in het Hoogstraatmakerpand opgehangen (Hoogstraat 102).
Op de weekmarkt konden kinderen cadeaus maken voor moederdag, en wie het liever aan een deskundige overliet, kon in de Hoogstraat een gedicht bestellen bij dichtpiraat Piet.

Op de foto: Jetske en Ploni Koevoet (foto: Hoogstraatmaker)