Dienstenbond CNV

Raet: kantonrechter wijst eenzijdige wijziging in autoregeling af 12-05-2005

CNV Dienstenbond heeft samen met FNV Bondgenoten het gelijk van de rechter gekregen inzake de eenzijdige wijziging in de bedrijfsautoregeling door Raet. De rechter stelde dat de wijziging onrechtmatig was en oordeelde dat Raet deze ongedaan moet maken evenals de reeds ingetreden gevolgen.

Waar ging het precies om? Reat heeft eenzijdig de 'bedrijfsautoregeling' (of leaseregeling) gewijzigd. Hierdoor werden werknemers gedupeerd. De vakorganisaties twijfelden aan de rechtmatigheid van dit besluit van de Raet-directie en hebben dit voorgelegd aan de rechter. In goed overleg tussen de vakbondsbestuurders is besloten om de juridische aanpak over te laten aan een juriste van FNV Bondgenoten die namens beide vakorganisaties ging optreden.

Prima vonnis
Na maanden van procederen is er op 27 april jl. gevonnist en is Raet in het ongelijk gesteld. Concreet betekent dit dat Raet de eenzijdige wijziging van deze regeling ongedaan moet maken en ook de reeds ingetreden gevolgen! Dit is voor onze leden een prima vonnis. Duidelijkheid is er nu onmiskenbaar! Zijn we er nu? Helaas niet. We moeten nog even afwachten of Raet in juridische zin verdere stappen gaat ondernemen. We zullen op enig moment in overleg met de directie van Raet moeten treden om hier uit te komen. Tenslotte zal Raet toch een andere regeling willen maar zullen zij dit nu moeten doen in het overleg met de vakorganisaties.

Overleg
Met FNV Bondgenoten wordt goed samengewerkt bij Raet. Toch onderscheiden wij ons van de andere vakorganisaties. Wij gaan vaker langer door met het voeren van overleg omdat we vinden dat overleg de basis vormt voor het maken van goede en respectvolle afspraken. Maar, als overleggen echt geen zin meer heeft, schromen ook wij niet om verdergaande acties te ondernemen. Zie hier het voorbeeld! Ook bij Raet willen we graag een sterke en representatieve vakorganisatie zijn.

Vragen?
Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl