Dienstenbond CNV

C1000: nieuwe contracten niet overlegd met CNV Dienstenbond 12-05-2005

C1000 legt de werknemers in de supermarkten nu nieuwe contracten voor. Heel veel leden hebben aangegeven dat ze willen weten wat daar de gevolgen van kunnen zijn en wat hun rechten in dit verhaal zijn. Naar aanleiding van de actie van C1000 willen wij een aantal zaken bij u onder de aandacht brengen.

* Het besluit om de contracten aan te passen is niet genomen na een afspraak hierover met CNV Dienstenbond. C1000 (Schuitema) heeft ons slechts geïnformeerd over hun besluit. Aangezien het ook de beloning betreft is het normaal gesproken een onderwerp waar je als werkgever afspraken over maakt met de bonden. Dat is in deze dus niet gebeurd!


* U bent absoluut niet verplicht om een nieuw contract te tekenen. U heeft immers al een contract. C1000 kan u dus niet dwingen! Aanpassing van arbeidsvoorwaarden is alleen maar mogelijk als twee partijen hiermee instemmen. Dus de werkgever heeft uw instemming nodig! De eis dat u dus voor 5 mei moet hebben getekend is ronduit belachelijk.


* Als u toch niet durft om NEE te zeggen, willen wij u één advies geven. Laat uw oude en nieuwe contract controleren door CNV Dienstenbond! Wij kunnen de 'adders' uit het gras halen. Als u lid bent, kunt u daarvoor een kopie van uw contracten sturen naar: CNV Dienstenbond. T.a.v. Neoletta Poelgeest. Ampérestraat 10, 1221 GJ in Hilversum. Wij zullen u dan zo snel mogelijk advies geven. Alleen, voor 5 mei is onhaalbaar. De werkgever moet u natuurlijk wel de tijd geven om advies te kunnen inwinnen. Aangezien elk contract weer anders kan zijn, is het toch echt noodzakelijk om een kopie van de contracten te krijgen om u goed met raad en daad terzijde te kunnen staan.
Bent u nog geen lid? Dan kunnen wij u helaas niet helpen. Het is dan zaak dat u zich zo snel als mogelijk aanmeldt als lid!

Vragen?
Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met uw bestuurder, Neoletta Poelgeest. Graag per mail: n.poelgeest@cnvdibo.nl