Dienstenbond CNV

CNV Dienstenbond bezorgd over fusie Interpolis en Achmea 12-05-2005

Hoewel ze er niet door is verrast, is CNV Dienstenbond wel bezorgd over de fusie van Interpolis en Achmea en de mogelijke gevolgen voor de werknemers. Aan de andere kant zijn er door de samenwerking wel nieuwe kansen voor beide bedrijven.

CNV Dienstenbond is op woensdag 27 april geïnformeerd over de voorgenomen fusie tussen Interpolis en Achmea. Deze fusie is geen verrassing omdat Achmea en de Rabobank, waar Interpolis onderdeel van uitmaakt, al jaren een knipperlichtrelatie hebben. Nu lijkt de kogel toch door de kerk. Voor beide bedrijven ziet CNV Dienstenbond nieuwe kansen ontstaan. Interpolis, en daarmee de Rabobank, krijgt toegang tot de markt van de zorgverzekeringen en Achmea krijgt een directe relatie met een grote bank. Daarnaast is er echter ook een grote overlapping op het gebied van verzekeringen waar efficiencyvoordelen zullen worden gehaald. Daaruit komt direct ook de zorg voort van CNV Dienstenbond over wat hiervan de gevolgen zullen zijn voor de medewerkers.

Samensmelting
Op 27 april is een 'Letter of Intend' getekend. Het fusieplan zal echter de komende maanden moeten worden ontwikkeld. Uitgangspunt is een volledige samensmelting van alle activiteiten. Naar verwachting zal die nog dit jaar zijn beslag krijgen. Daarom wil CNV Dienstenbond op korte termijn met Interpolis om de tafel om over de gevolgen van de fusie te praten. Interpolis heeft aangegeven ongeveer 3 maanden nodig te hebben om de plannen concreet te maken. Op 18 mei a.s. hebben wij contact met uw centrale ondernemingsraad over de aanstaande fusie. Wij zullen u over de ontwikkelingen blijven informeren.

Uw mening over de fusie?
Mocht u op de fusie of hetgeen u daarover gelezen of gezien heeft willen reageren, dan ontvangen wij die reacties graag van u. Op die manier kan CNV Dienstenbond uw mening richting Interpolis vertolken.

Vragen?
Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Carmen Scheuneman, via (040)2116674 of via e-mail: c.scheuneman@cnvdibo.nl Naast de landelijke activiteiten is CNV Dienstenbond actief in veel bedrijven, waaronder uw bedrijf. CNV Dienstenbond komt op voor de belangen van medewerkers bij Interpolis zowel collectief als individueel en biedt bovendien professionele ondersteuning op arbeidsrechtelijk gebied. Daarnaast kunt u gebruik maken van gratis rechtsbijstand voor uw gezin en actuele informatievoorziening op veel gebieden.
Misschien is uw collega nog geen lid en kunt u hem of haar overtuigen van het nut van een lidmaatschap. Want samen staan we sterker.