Gemeente Bergen op Zoom


Loco burgemeester Withagen reikt twee onderscheidingen uit

Verdiensten dhr. Burgel
Verdiensten dhr. Buckens

Verdiensten dhr. Buckens (24 - 12 - 1927)

Secretaris Reünieommissie 5-3.RI (Vijfde Batiljon derde regiment infanterie) 1974 - heden
De heer Buckens heeft 27 maanden als dienstplichtig militair gediend in voormalig Nederlands Indië (bataljon 5-3.RI). De heer Buckens is ruim 30 jaar voorzitter van de reüniecommissie 5-3.RI (voormalig Indië-gangers), waarvan 10 jaar tevens als secretaris. In die hoedanigheid organiseerde hij 19 reünies en op 12 mei 2005 zal de heer Buckens dit voor de 20ste maal doen in de Trip van Zoudtlandtkazerne te Breda. De reünies werden eerst om de twee jaar gehouden, later om het jaar. Samen met de voorzitter onderhoudt de heer Buckens de contacten met de Trip van Zoudtlandtkazerne en het Ministerie van Defensie.
De reünies worden gemiddeld bezocht door ca. 300 oud-militairen. De heer Buckens doet dit op vrijwillige basis en ontvangt hiervoor geen vergoeding.

Bestuurslid gemeentelijke bibliotheek Bergen op Zoom De heer Buckens is in de jaren tachtig ruim 5 jaar lid geweest van het bestuur van de gemeentelijke bibliotheek. De heer Buckens had zitting in het bestuur als algemeen bestuurslid. In de tijd dat de decorandus zitting in het bestuur had vonden de voorbesprekingen plaats voor de fusie met de bibliotheek in Halsteren. Tevens behandelde dit bestuur de verplaatsing van de bibliotheek aan de Pastoor Jutenlaan naar het Zonneplein. Op het Zonneplein is destijds een geheel nieuwe bibliotheek gebouwd. Het bestuur van de Bibliotheek vergaderde maandelijks in die periode.

Bestuurslid creatief centrum De Kraal
De heer Buckens is eind jaren zeventig / begin jaren tachtig bestuurslid geweest van Creatief centrum de Kraal te Bergen op Zoom. Het creatief Centrum was een particulier initiatief dat gesubsidieerd werd door de gemeente Bergen op Zoom. Het was de voorloper van de latere stichting Kreatief Centrum voor Beeldende Kunst dat inmiddels weer is opgegaan in het Centrum voor de kunsten in Bergen op Zoom. Er werden binnen het Creatief Centrum cursussen gegeven, zoals bijvoorbeeld schilderscursussen etc.
De heer Buckens heeft zich een aantal jaren actief ingezet voor Creatief Centrum De Kraal.

Contactpersoon gepensioneerden (1984 - heden)
De heer Buckens heeft in dienstverband gewerkt bij de NMB-bank (thans ING) gewerkt als hoofd van de afdeling assurantiën tot aan zijn pensionering in 1984.
De heer Buckens is sinds die tijd de contactpersoon voor de gepensioneerden. Dat wil zeggen dat hij contact opneemt met de gepensioneerden op hun verjaardag of bij jubilea etc. Bij deze gelegenheden neemt de heer Buckens telefonisch contact op of gaat hij een bloemetje brengen. De heer Buckens doet dit al ruim 20 jaar met veel plezier.

De heer Burgel (8-11-1927)
Reünieommissie 5-3.RI (Vijfde Batiljon derde regiment infanterie) 1974
- heden
De heer Burgel heeft drie jaar als dienstplichtig militair gediend in voormalig Nederlands Indië (bataljon 5-3.RI). De heer Burgel is ruim 30 jaar voorzitter van de reüniecommissie 5-3.RI (voormalig Indië-gangers). In die hoedanigheid organiseerde hij 19 reünies en op 12 mei 2005 zal de heer Burgel dit voor de 20ste maal doen in de Trip van Zoudtlandtkazerne te Breda. De reünies werden eerst om de twee jaar gehouden, later om het jaar. De heer Burgel onderhoud de contacten met het Ministerie van Defensie en pleegt overleg met de commandanten van de kazernes waar de reünies plaatsvinden. Gemiddeld twee dagen per week zet hij zich in voor dat werk. De reünies worden gemiddeld bezocht door ca. 300 oud-militairen. De heer Burgel doet dit op vrijwillige basis en ontvangt hiervoor geen vergoeding.

Voorzitter van de Drumband Koninklijke Markiezen te Bergen op Zoom (1954 - 1966)
De heer Burgel was van 1954 tot 1966 voorzitter van de Drumband Koninklijke Markiezen. Betrokkenen heeft in 1954 samen met vrienden de drumband opgericht. Deze drumband groeide onder voorzitterschap van de heer Burgel uit tot de grootste drumband in de regio. Deze drumband heeft naast regionale en landelijke ook internationale bekendheid. Met de bekendheid van de drumband is ook de stad Bergen op Zoom internationaal op de kaart gezet. Er vonden onder meer optredens plaats in België en Frankrijk. Naast de wekelijkse repetitie die door de heer Burgel altijd werden bezocht waren er jaarlijks minimaal 26 optredens in binnen- en buitenland van 1 of 2 dagen.

Voorzitter van de Stichting Huishoudelijke en Gezinsvoorlichting te Bergen op Zoom (1970 - 1972)
De heer Burgel is van 1970 tot en met 1972 voorzitter geweest van de Stichting Huishoudelijke en Gezinsvoorlichting te Bergen op Zoom. De Stichting had tot doel huishoudelijke opleidingen te verzorgen voor voornamelijk huisvrouwen.

Bestuurslid van het Psychiatrisch Ziekenhuis Vrederust te Halsteren (1981 - 1985)
Van 1981 tot en met 1985 was de heer Burgel bestuurslid van het Psychiatrisch Ziekenhuis Vrederust te Halsteren. Betrokkene heeft één periode van vier jaar deel uitgemaakt van het bestuur van het ziekenhuis.

Voorzitter van de Vereniging van Eigenaren Appartementsgebouw Noyelles te Bergen op Zoom (1996 - 2003)
De heer Burgel is van 1996 tot en met 2003 voorzitter geweest van de Vereniging Eigenaren Appartementsgebouw Noyelles te Bergen op Zoom. Betrokkene is vanaf de oplevering opgetreden als voorzitter van de vereniging. Onder zijn verantwoordelijkheid is aan alle wettelijke verplichtingen met betrekking tot de vereniging en diens verantwoordelijkhedeninvulling gegeven. Na 7 jaar heeft hij de functie overgedragen tenwinde continuïteit voor de vereniging te waarborgen. Thans is de heer Burgel bestuurslid van de vereniging.