Dienstenbond CNV

CAO VGT in de uitverkoop?
12-05-2005

CNV Dienstenbond heeft overleg met werkgevers gehad over de nieuwe CAO voor de Grootwinkelbedrijven in Textiel. Deze CAO is feitelijk vorig jaar al afgelopen, het werd dus hoog tijd om aan de slag te gaan voor een nieuwe. Hierover heeft u in de vorige Info kunnen lezen.

Vol goede moed gingen we op pad om met werkgevers afspraken te maken. Onze voorstellenbrief is door onze leden bekeken en geaccordeerd en we vinden dat we daarmee fatsoenlijke afspraken kunnen maken namens werknemers!
Werkgevers bleken daar een hele andere kijk op te hebben. De loonkosten zijn tussen 1999 en 2002 zeer sterk gestegen en de bestedingen in de sector lopen terug, aldus werkgevers. Kosten lopen op en dat alles bij elkaar maakt dat werkgevers een structurele verlaging van het loonkostenniveau in de ondernemingen noodzakelijk vinden.
Het ene verslechteringvoortsel na de andere wordt gedaan in hun brief. Omdat deze voorstellen zo haaks op de onze staan, hebben we zelfs maar besloten om de eigen brief maar weer in de tas te stoppen. Deze toelichten leidt helemaal nergens toe.

Drie uur langer werken, maar niet betalen!
Werkgevers hebben een aantal voorstellen die dus moeten leiden tot een structurele verlaging van de kosten. Een kleine greep uit het gebodene door werkgevers:

* De VUT-regeling is inmiddels opgezegd door werkgevers en moet in acht jaar tijd worden afgebouwd zodat u tot 65 blijft werken. Aansluiting bij een andere regeling is een optie, maar aangezien kostenbesparingen uitgangspunt zijn, wordt dit geen regeling waarbij u op 61 of 62 jaar kunt stoppen met werken.
* De werkweek van 35 uur moet worden verlengd naar 38 uur. (Voor parttimers een evenredige verlenging van 17,5 uur per week nu naar 19 uur in de nieuwe CAO.)

* Drie uur langer werken hoeft niet gecompenseerd te worden, maar de individuele aangesloten bedrijven zijn bereid voor hun huidige medewerkers op ondernemingsniveau een compensatie overeen te komen.' Oftewel: wel werken en geen salaris maar afkopen!


* Werkgevers willen de eerste twee ziektejaren maar maximaal 170 procent betalen.

Kortom, de bovenstaande plannen van werkgevers zijn alleen maar verslechteringen!

Enquête
Op basis van deze voorstellen heeft verder praten nog geen zin. Daarom vragen we de leden in een enquête wat zij hiervan vinden. De uitkomsten zullen we aan werkgevers meegeven en hopelijk komen zij dan tot andere inzichten. CNV Dienstenbond zal ook winkelbezoeken afleggen om werknemers te informeren.

Ter informatie de voorstellen van CNV Dienstenbond kort op een rijtje:
1. Een éénmalige uitkering van 2,5 procent over het tijdsvak 2004.
2. Voor 2005 een gematigde structurele loonsverhoging van 1,25 procent.

3. Wij stellen voor Bevrijdingsdag jaarlijks (i.p.v. vijfjaarlijks) aan te merken als feestdag.

4. Per 1 juli 2005 een éénmalige uitkering ter compensatie van veranderingen in het ziektekostenstelsel.

5. Pauzes moeten ongestoord genoten worden.
6. Het afhelpkwartiertje moet als werktijd betaald worden.
7. Honderd procent loon doorbetalen als men twee jaar ziek is.
8. De wachtdag bij ziekte laten vervallen (art. 30.1).
9. Een ontslagverbod van werknemers met een arbeidshandicap van minder dan 35 procent.

10. Afspraken over VUT, Prépensioen en levensloop.
11. Vakbondsvoordeel; het lidmaatschap uit het brutoloon laten betalen.

12. Bijdrage Internationale collegialiteit.

U ziet dat CNV Dienstenbond, naast een loonsverhoging, een aantal kwalitatieve afspraken wil maken. Dat sluit niet aan bij de uitgangspunten van de werkgevers die een structurele verlaging van het loonkostenniveau in de ondernemingen noodzakelijk vinden.

Knokken!
Het zal nog lastig worden om met werkgevers afspraken te maken. CNV Dienstenbond knokt voor haar leden om goede arbeidsvoorwaarden af te spreken. Echter, ook ongeorganiseerde collegas van u profiteren daar van mee. Terwijl dat ook hún arbeidsvoorwaarden zijn! Maak ze lid, hoe meer leden CNV Dienstenbond heeft, hoe beter wij kunnen knokken!

Vragen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl of per telefoon: (023)5670615.