Persberichten 12/05 middag

Regio 12-05-2005

Noordwijk Aanhouding na woninginbraak De politie heeft op dinsdag 10 mei, omstreeks 16.30 uur, een 24-jarige man uit Voorhout aangehouden op verdenking van een woninginbraak eerder dit jaar. De woninginbraak vond in de nacht van 25 op 26 maart plaats in een woning aan de Voorstraat. Terwijl de bewoners lagen te slapen wist de inbreker verschillende goederen weg te nemen. De goederen heeft hij vervolgens doorverkocht waardoor de politie hem op het spoor is gekomen.

De man heeft de inbraak bekend en werd in verzekeringgesteld om hem verder te horen over andere inbraken. Hij bekende vervolgens nog twee woninginbraken, vijftien bromfietsdiefstallen, diefstal van tientallen fietsen, elf autoinbraken en twee bedrijfsinbraken. De diefstallen en inbraken werden afgelopen anderhalf jaar gepleegd in de Duin- en Bollenstreek. De verdachte wordt vrijdag 13 mei voorgeleid bij justitie.

Lisse Dierenopvang meldt dode eenden De dierenopvang Lisse heeft woensdag 11 mei bij de politie gemeld dat sinds vorige week woensdag 23 eenden dood zijn aangetroffen bij de Rembrandtflats aan het Rembrandtplein. Vermoedelijk zijn de eenden door gif overleden.

Leiden Verkeersongeval Donderdag 12 mei omstreeks 09.15 uur vond op de Vinkweg een kop-staart aanrijding plaats. Een 26-jarige bestelautobestuurder uit Voorschoten reed over de Vinkweg en zag te laat dat een 49-jarige automobilist uit zijn woonplaats voor de kruising afremde voor het verkeer. Een aanrijding was het gevolg. Een 43-jarige vrouw, inzittende van de auto, liep een pijnlijke nek op. Zij werd voor controle overgebracht naar het LUMC.

Alphen aan den Rijn Gewapende overval op sigarenzaak Donderdag 12 mei omstreeks 09.10 uur vond er een gewapende overval plaats op een sigarenzaak aan de Stuifzwam. Twee mannen waarvan één gemaskerd kwamen de zaak binnen en eisten onder bedreiging van een vuurwapen geld van de eigenaresse. De mannen zijn er met een geldbedrag lopend vandoor gegaan in de richting van het Dijkslootpad. De politie heeft direct de omgeving afgezocht naar de mannen maar deze werden niet meer aangetroffen. De recherche en de technische recherche hebben ter plaatse onderzoek verricht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alphen aan den Rijn, bureau Oudshoornseweg of via telefoonnummer 0900 8844.

Lekkerkerk Verkeersongeval Donderdag 12 mei omstreeks 09.35 uur vond op de C.G. Roosweg een verkeersongeval plaats. Een 50-jarige automobiliste uit Benschop reed in de richting van Krimpen aan de Lek en botste tegen een busje die stilstond voor overstekende eenden. De vrouw en een inzittende, een 49-jarige plaatsgenote, klaagden over nekklachten. Beiden zijn voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De bestuurder van het busje, een 62-jarige Gouwenaar, had eveneens pijn aan de nek.