Ingezonden persbericht


Portland Europe lanceert nieuwe versie MDaemon en Outlook Connector

Nog uitgebreider en veiliger én optimale samenwerking met Microsoft Outlook

Zoetermeer, 12 mei 2005 - Elektronisch softwaredistributeur Portland Europe lanceert MDaemon 8.0, de betaalbare, gebruiksvriendelijke e-mailserver van Alt-N Technologies. De nieuwste versie van MDaemon bevat nog meer handige, krachtige opties voor zowel grote organisaties als het kantoor thuis. Daarnaast introduceert Portland Outlook Connector 2.0, de nieuwe plug-in die zorgt voor naadloze communicatie met Microsoft Outlook.

De e-mailserver MDaemon regelt het e-mailverkeer van miljoenen gebruikers over de gehele wereld. De nieuwste versie, MDaemon 8.0, voorziet software van beveiliging op enterpriseniveau voor een prijs die zelfs voor kleine bedrijven betaalbaar is. Volgens George van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe, heeft Alt-N Technologies bij het ontwikkelen van de upgrade maximaal rekening gehouden met klantwensen, recente technologische veranderingen en de evolutie van messaging en collaboration: De nieuwe opties zorgen voor een nóg vloeiender e-mailverkeer. Zo is de antivirus-scanning verder verbetert, zijn er DomainKeys toegevoegd voor bescherming tegen e-mailfraude en zijn er nog uitgebreidere tools voor het op inhoud filteren van spam. MDaemon 8.0 is het bewijs dat zeer gebruiksvriendelijke, complete, eersteklas e-mailtechnologie niet duur hoeft te zijn.

Automatisch gesynchroniseerd

Gelijk met MDaemon 8.0 brengt Portland ook Outlook Connector 2.0 op de Benelux-markt. Van Brugge: Outlook Connector 2.0 is een plug-in die zichzelf installeert in Microsoft Outlook. Op die manier ontstaat er een directe toegang tot MDaemon-data en werken groupware-functies van beide applicaties moeiteloos samen. Daarnaast is er een naadloze connectie van de data in Outlook Connector en WorldClient. Als een eindgebruiker, vanaf een andere locatie dan zijn eigen desktop, via de webinterface van WorldClient mailt, worden zijn Outlook-mappen automatisch gesynchroniseerd.

Overzicht opties MDaemon 8.0

DomainKeys

DomainKeys is een geheel nieuwe optie, die zorgt voor het valideren van de e-mailadressen van de afzenders en de betrouwbaarheid van de berichten en hun content. DomainKeys wint steeds meer terrein als het gaat om het bestrijden van spoofing, het gebruik van valse e-mailadressen. MDaemon 8.0 registreert kenmerken van uitgaande e-mail en gebruikt DomainKeys voor het checken van inkomende berichten. DomainKeys is een optie van de Pro-versie van MDaemon 8.0.

SpamAssassin 3

SpamAssassin 3 is de nieuwste versie van de in MDaemon ingebouwde open source antispamsoftware. SpamAssassin maakt gebruik van verschillende tests die ongewenste berichten uit het e-mailverkeer filteren. De uitkomst van elke test kent een spamscore toe aan ieder e-mailbericht. Bereikt de score het ingestelde drempelniveau, dan merkt MDaemon de betreffende e-mail als spam aan.

In-line AntiVirus Scanning

AntiVirus for MDaemon scant inkomende berichten in-line tijdens SMTP-sessies. Voorheen werden e-mails verwijderd van de lokale en remote berichtrijen, vervolgens gescand en in de rij teruggeplaatst. Nu zorgt MDaemons in-line scanning ervoor dat ongewenste berichten meteen wordt geweigerd. Deze nieuwe optie werkt samen met AntiVirus for MDaemon.

Outlook Connector

De ondersteuning van de plug-in Outlook Connector van Alt-N is in MDaemon 8.0 nóg uitgebreider. De Outlook Connector installeert zichzelf in de e-mail-client Microsoft Outlook, waardoor de MDaemon data direct toegankelijk zijn. De sharing-functies van Outlook werken moeiteloos samen met de ingebouwde groupware-mogelijkheden van MDaemon. Een van de groupware-functies is het naadloos verbinden van de data in Outlook Connector aan die van WorldClient. Deze functie werkt alleen in combinatie met MDaemon 8.0.

Custom-plug-in interface

MDaemon 8.0 integreert nu eventuele custom-plug-ins in de grafische interface en message processing chain. Is de plug-in eenmaal geïnstalleerd, dan maakt deze voortaan vast deel uit van MDaemon, inclusief een command in het configuratiemenu. Referentiemateriaal, how-to-documenten en proefbroncodes zijn direct beschikbaar na het downloaden van de releaseversie van MDaemon 8.0.

Andere nieuwe opties zijn onder meer een beheerssysteem voor de berichtrijen, een aparte wachtrij voor fouten en de ondersteuning van meerdere gateway-LDAP-configuraties.