Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


12 mei 2005


Apeldoorn - Vrouw van tas beroofd


Een 84-jarige inwoonster van Apeldoorn werd woensdagmorgen (11/5) van haar tas beroofd door een nog onbekende jongen. Dit gebeurde aan de Herbergiershorst. De vrouw voelde dat er aan haar handtas getrokken werd. Doordat ze de tas vasthield, viel ze en kwam met haar hoofd op de stoep terecht. Hierdoor liep de vrouw een hoofdwond op en moest ze zich onder doktersbehandeling stellen. De tas werd meegenomen en enige tijd later door een passant aangetroffen in een speelhuisje op de speelplaats aan de Glazeniershorst.
Het signalement van de vermoedelijke verdachte luidt:
Een jongen van ongeveer 16 jaar oud, lengte ca. 1.70 m., kort blond haar. Hij droeg een halflange zwarte jas, een zwarte trainingsbroek en een zwarte of blauwe pet. De politie startte meteen een buurtonderzoek en vraagt getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben zich te melden. Mogelijk dat er mensen zijn die de jongeman bij de speelplaats hebben gezien. Getuigen kunnen bellen via 0900-8844.


Apeldoorn - Aanhoudingen na vernieling en vechtpartij


De politie heeft woensdagavond (11/5) twee Apeldoornerse jongelui aangehouden voor vernieling en mishandeling. Omstreeks 20.00 uur zag een politieman in burger een 16-jarige Apeldoorner een prullenbak vernielen op een speelveldje aan het Kanaal Zuid thv de Voldersdreef. Na zich bekend te hebben gemaakt als politieman meldde hij dat de jongen werd aangehouden. Daar wachtte de knaap niet op en sprong bij iemand achter op de fiets
om richting Voldersdreef te verdwijnen. De politieman ging er eveneens op de fiets achteraan en wist hen tot staan te brengen.
Op dat moment verscheen er een groep jongeren die zich met de aanhouding bemoeiden en probeerden de aangehoudene te ontzetten. Een 18-jarige jongeman uit Apeldoorn gaf daarbij de politieman een kopstoot. Met assistentie van andere politiemensen, werden zowel de 16-jarige als de 18-jarige jongen aangehouden. Beiden worden doorverwezen naar het jeugdpreventieproject, waar een passende maatregel zal worden opgelegd


Apeldoorn - Fietsster gewond


Een 33-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte woensdagmorgen (11-05) gewond na een aanrijding. De Apeldoornse fietste aan de verkeerde zijde van de Jachtlaan over het fietspad en wilde linksaf slaan de Grindberglaan op. Een 58-jarige automobilist uit Apeldoorn zag de fietsster over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De vrouw had enkele schaafplekken en kneuzingen.


Apeldoorn - Auto weggenomen


In de nacht van dinsdag op woensdag (11-05) werd bij een woning aan de Zonnewende een auto weggenomen. Het gaat om een blauwe Volkswagen Bora, voorzien van het kenteken 37-FF-RZ. Een 29-jarige Apeldoorner heeft aangifte gedaan.



---- --