Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 10 mei 2005

Bezetting gemeentelijke stembureaus In het kader van de recente bezuinigingsoperatie Hifi-o is onder meer besloten dat nagegaan moest worden of er op de bezetting van de gemeentelijke stembureaus bezuinigd zou kunnen worden. Het college heeft besloten medewerkers van de gemeente geen zitting meer te laten hebben op de stembureaus, het aantal stembureaus te verlagen van 12 naar 10 en de vergoeding per stembureaulid te verlagen.

Land van de Hilver
Stichting Land van de Hilver' wil extra uitstraling geven aan de bestaande 10 wandelroutes (met een totale lengte van 140 km) in het gebied De Hilver'. Zij wil dit onder meer realiseren door een aantal bruggen te vernieuwen c.q. aan te passen en een viertal banken met tafel langs de routes te plaatsen. Daarnaast wil de stichting 9 plattegrondskasten plaatsen (8 ter vervanging van bestaande kasten en
1 als uitbreiding voor de Vrijthof). De voorgestelde maatregelen passen in het gemeentelijk toeristisch beleid (zoals verwoord in het beleidsprogramma 2002 2006). Het college heeft daarom besloten de gevraagde toestemming en financiële bijdrage van 8.032,50 te verlenen. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden nog voor de zomervakantie worden uitgevoerd.

Toegankelijkheid basisschool Sint Adrianus Naar aanleiding van een melding van de directie van basisschool Sint Adrianus is de toegankelijkheid van deze school bekeken. Aangezien gebleken is dat de school inderdaad slecht bereikbaar was voor rolstoelgebruikers, heeft het college besloten de toegang te laten aanpassen.

Voorstel aan de gemeenteraad

Jaarstukken Diamantgroep Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met de ontwerpbegroting 2006 en het jaarverslag 2004 van de Diamantgroep.

Huisvestingprogramma onderwijs 2006 In de loop van het jaar hebben de schoolbesturen enkele verzoeken ingediend voor aanpassing of uitbreiding van huisvesting van scholen. Met de vaststelling van het zogeheten huisvestingprogramma bepaalt de gemeenteraad welke verzoeken worden ingewilligd. Voorgesteld wordt het huisvestingprogramma voor 2006 als volgt vast te stellen en voor de uitvoering daarvan een krediet beschikbaar te stellen van 278.875,00:


1 ruimte voor onderwijskundige ontwikkelingen, bs De Doelakkers
2 directiekamer en ruimte voor onderwijskundige ontwikkelingen, bs St Jozef

Het eveneens jaarlijks vast te stellen huisvestingsoverzicht - waarop de niet-gehonoreerde aanvragen worden opgenomen - bevat voor 2006 geen aanvragen.