Gemeente Drechterland 12-5-2005
Cliëntenraad.

Afdeling Werk en Inkomen van de gemeenten Venhuizen en Drechterland zoekt enthousiaste cliënten om zitting te nemen in de nieuw te vormen gezamenlijke cliëntenraad.

Het betreft cliënten woonachtig in Venhuizen en Drechterland met een uitkering ingevolge de Wet Werk en Bijstand (WWB) en de Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers en - zelfstandigen (IOAW en IOAZ).

Ook zoeken wij twee personen van een plaatselijke vereniging of stichting om plaats te nemen in de eerder genoemde raad. Indien sprake is van enige affiniteit met de WWB vanuit de functie bij de vereniging of stichting, heeft dat de voorkeur.

Wat doet de cliëntenraad?

De cliëntenraad adviseert de gemeente of nieuw beleid voor de Wet Werk en Bijstand (WWB), naar uw mening goed, rechtvaardig en doeltreffend is. De bijeenkomsten zijn minimaal twee en maximaal zes keer per jaar.

Natuurlijk informeert de gemeente de cliëntenraad over beleidskeuzes met betrekking tot de WWB zoals zij nu gelden. Verder kan altijd een uitleg worden gegeven over een beleidsnota waarover wij uw mening graag willen weten. Dat kan zijn door bijvoorbeeld de wethouder of door een ambtenaar. Daar waar onkosten gemaakt worden kan een onkostenvergoeding worden betaald.

Wat doet de gemeente met de adviezen van de cliëntenraad

De gemeente neemt uw advies mee bij de besluitvorming in het kader van de WWB en op deze manier kunt u uw inspraak kenbaar maken.

Bij wie kunt u zich melden?

Als u interesse heeft in een plaats in de cliëntenraad vragen wij u contact op te nemen met A. Schrevel-Blokhuizen van de gemeente Drechterland onder telefoonnummer 0228-566116 of a.blokhuizen@drechterland.nl of H. van Lienen, telefoonnummer 0228-545100 en hvanlienen@venhuizen.nl.