Politie Drenthe

Trajectcontrole Veenhuizen drukt snelheid aanmerkelijk

Assen 12-05-2005 - Na ruim een half jaar trajectcontrole op de N919 in Veenhuizen blijkt dat de automobilist nog steeds zijn gemiddelde snelheid aanpast op het 2,5 kilometer lange traject.

Slechts 1 procent van de automobilisten rijdt te sneller dan gemiddeld 87 kilometer per uur door Veenhuizen. Voor de ingebruikname van het trajectcontrolesysteem lag het overtredingpercentage boven de 20 procent.

Trajectcontrole

Nog een paar cijfers:
In december 2004 hebben zon 84.000 passanten gebruik gemaakt van de weg. Het overtredingpercentage kwam uit op minder dan een half procent.

In februari 2005 reden er (in beide richtingen) meer dan 111.000 passanten over het traject. Ook over die periode lag het overtredingpercentage onder een half procent.

De gemiddelde snelheid op het schommelt rond de 70 kilometer per uur.

Per dag passeren gemiddeld zon 3500 autos de cameras die aan een portaal boven de weg hangen.

Het systeem meet niet de pieksnelheid op een bepaald moment maar gaat uit van de gemiddelde snelheid over het vastgestelde traject.

Het systeem functioneert rond de klok en alles wordt volautomatisch afgehandeld.

Bij de snelheidscontroles die de controleurs van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld uitvoeren op de weg langs de Kolonievaart tussen Huis ter Heide en Veenhuizen ligt het percentage overtreders rond de 10 procent.

200 rijbewijzen
Bij controles met de lasergun en de videoauto zijn in Drenthe dit jaar in Drenthe tot nu toe bijna tweehonderd rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die de maximum snelheid met meer dan 50 kilometer per uur hebben overschreden. De afgelopen week hebben controles van Boetegeld = Sneu Geld 11 rijbewijzen opgeleverd. De snelste werd op de A37 bij een snelheid van 190 kilometer per uur bij Zwinderen gefilmd door de blauwe Fiat Stilo van de VROS. Het ging om een 24 jarige automobilist uit Hoogeveen.

eidscontrole kolonievaart

Controles komende week
Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld staan de komende week onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 13 mei is er een radar snelheidscontrole op de N919 langs de Kolonievaart tussen Huis ter Heide en Veenhuizen en op de N857 bij Borger.
Zaterdag 14 mei wordt er in Assen gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel.
Zondag 15 mei staat de radarauto op de N371 in Bovensmilde en Hoogersmilde.
Maandag 16 mei worden snelheidscontroles gehouden op de aanvoerwegen naar het TT circuit.
Dinsdag 17 mei is er s middags en s avonds een gordel, roodlicht en alcoholcontrole in Emmen.
Woensdag 18 mei is er een radar snelheidscontrole op de Rolderhoofdweg, de Overcingellaan en de Nobellaan in Assen. Donderdag 19 mei wordt op de A28 tussen Meppel en Hoogeveen een radar snelheidscontrole uitgevoerd.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen

Veel informatie over veilig rijden op www.3vo.nl