Provincie Overijssel

Wandeling en gesprek in Deventer

De gedeputeerden Kristen en Ranter bezochten donderdag Deventer. Ze spraken daar over de voortgang van het grotestedenbeleid en brachten er een bezoek aan de Rivierenwijk, een van de twee Deventer wijken die de komende jaren wordt geherstructureerd.

Tijdens de wandeling door de Rivierenwijk kregen de gedeputeerden een toelichting op het veiligheidsplan dat de gemeente in voorbereiding heeft. De wijk kent zichtbare en onzichtbare veiligheidsproblemen, zoals achterstallig onderhoud, zwerfvuil, cannabisteelt en overbewoning. Het veiligheidsplan wil deze problemen op een integrale manier aanpakken. Daarnaast kwam ook het project Kolonisten in de wijk aan de orde. Via dit project worden bewoners in de wijk betrokken bij de plannen voor herstructurering (burgerparticipatie). Op dit moment worden de plannen voor een vervolg gemaakt en wordt bekeken of deze aanpak ook in de wijk Keizerslanden toegepast kan worden.

Stadsgesprekken

De provincie Overijssel voert twee keer per jaar gesprekken met de vertegenwoordigers van de vijf grote steden (Almelo, Enschede, Deventer, Hengelo en Zwolle). November 2004 sloten de steden en de provincie een nieuwe overeenkomst voor de komende vijf jaar. De gemeente Deventer kan daarbij rekenen op een provinciale bijdrage van
1,3 miljoen euro. Dit geld is bestemd voor multifunctionele centra die in de herstructureringswijken Keizerslanden en Rivierenwijk moeten komen.
© 2005 Provincie Overijssel