Provincie Zuid-Holland

Vergadering GS 10 mei 2005

Dit is een populaire samenvatting van een selectie van onderwerpen uit de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van 10 mei 2005. De vastgestelde besluitenlijst van deze GS-vergadering wordt één week na de vergadering op www.zuid-holland.nl gepubliceerd. De reeds gepubliceerde besluitenlijsten en agenda's van de GS-vergadering vindt u ook op deze website onder 'Stateninformatie'.

Subsidies- GS hebben uit het Ontwikkelingsfonds Bedrijventerreinen (OFB) aan vijf projecten een subsidie verleend. Rotterdam krijgt voor de herstructurering van de Heijsehaven een subsidie van ¤1.300.000,- en voor de 'Noordelijke verbindingsweg Zestienhoven' ook een bedrag van ¤1.300.000,-. Hellevoetsluis krijgt voor het project 'ontsluiting bedrijventerrein Kickersbloem' tevens een subsidie van ¤1.300.000,-. Ditzelfde bedrag krijgt de gemeente Alphen aan den Rijn voor het project 'tunnel stationsomgeving'. Tenslotte krijgt Leiderdorp voor de 'Infrastructuur Parallelweg' een bedrag van ¤238.000,-. - Aan de gemeente Dordrecht is een bijdrage toegekend van ¤245.374,- voor het project 'Verbeteren fietsopgang Stadsbrug'. - Het Waterschap Hollandse Delta krijgt een maximaal bedrag van ¤102.215,- voor het project 'Rotonde T117/Molendijk' te Den Bommel en tevens een bedrag van ¤141.056,- voor project 'Fietspad Strijen - Oud-Beijerland'. - GS hebben aan de gemeente Sliedrecht een subsidie toegekend voor het project 'Aanleg rotonde kruising Deltalaan/Stationsweg/Thorbeckelaan' van ¤107.000,-. - De gemeente Gouda krijgt een subsidie van ¤260.000,- voor het project 'Inrichting 30 km/uur zone'. - Voor het project 'F243 Fietsproject Postwijk - Oosthout' is maximaal ¤182.000,- beschikbaar gesteld. Het project wordt uitgevoerd onder de regie van de provincie Zuid-Holland. - De gemeente Alkemade krijgt een maximale bijdrage van ¤755.000,- voor het project 'Reconstructie Floreweg/Geestweg/Kerkweg/ Fransche Brug/Westeinde'.

DwangsomBij overtredingen van wet- en regelgeving kan de provincie een 'last onder dwangsom' opleggen. Aan de Burgemeester en Wethouders van Westland is een last van dwangsom van ¤1.000,- opgelegd wegens overtreding van een voorschrift van de milieuvergunning.

Bestemmingsplan Nieuw Stadion Den HaagGS hebben een verklaring van geen bezwaar afgegeven voor de uitvoering van het voorontwerpbestemmingsplan "Nieuw Stadion Den Haag". De verklaring was al eerder afgegeven, maar daarbij was volgens de rechter ten onrechte geen Milieueffectrapportage opgesteld. Deze rapportage is inmiddels opgesteld, de resultaten zijn verwerkt in het voorontwerpbestemmingsplan.

Beleidsnota waterBij het maken van ruimtelijke plannen in Zuid-Holland moet al in het beginstadium aandacht komen voor water, bijvoorbeeld bij de ontwikkelingsgebieden zoals de Oude Rijnzone, Zuidplaspolder en de As Leiden-Katwijk. Dit is één van de conclusies in de ontwerpbeleidsnota Water, die GS hebben vastgesteld. De nota is voorgelegd aan de waterpartners. Uit de reacties van de waterschappen blijkt dat zij het in grote lijnen eens zijn met de rol en taakverdeling zoals beschreven in de beleidsnota. Een andere belangrijke wijziging is dat de rol van Rijkswaterstaat als waterbeheerder is opgenomen in de nota. Lees het hele persbericht.