Gemeente Lingewaard


Buitenpoort Catering wint Lingewaard Promotie Award

foto wethouder Van Dalen en Peijneburg bezoeken Buitenpoort Caterering De Lingewaard Promotie Award 2005 is toegekend aan Buitenpoort catering. De jury was unaniem in zijn keuze. De prijs wordt door de gemeente Lingewaard toegekend aan een bedrijf of commerciële organisatie die zich op bijzondere wijze heeft weten te profileren.

De jury moest zich buigen over elf kandidaten. De bedrijven konden onderverdeeld worden in drie categorieën: industrie, sociaal maatschappelijk en dienstverlening. Buitenpoort Catering voldoet volgens de jury het meest aan de gestelde criteria. De ondernemer is creatief, innovatief; maatschappelijk betrokken en heeft goede arbeidsomstandigheden.

De jury bestond uit wethouder Cor van Dalen, Inez Pijnenburg (lid College van Bestuur Knooppunt Arnhem-Nijmegen met portefeuille economiscjue ontwikkeling ), Ferry Hollinger (bestuurslid VERON), Hans Korfage (beleidsmedewerker Economische Zaken gemeente Lingewaard) en Han van der Beek (bedrijfscontactfunctionaris Lingewaard).

Om tot een eindoordeel te komen hebben Pijnenburg en Van Dalen de cateraar aan de Lingewal in Bemmel bezocht. "Wat me tijdens het bezoek vooral opviel was de passie waarmee Ton en Lidy Janssen over hun bedrijf én hun team spraken", zo zegt de wethouder. "Er wordt aandacht geschonken aan een goede werksfeer en onderlinge werkverhouding."

Een ander opvallend gegeven zijn de ruime sponsoractiviteiten. Behalve Lingewaardse (sport)verenigingen is Buitenpoort Catering sponsor van de wielerploeg van Mirjam Melchers-Van Poppel. De bekende wielrenster heeft in april de vrouweneditie van de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Hiermee nam ze de leiding in het klassement om de wereldbeker. Buitenpoort sponsort de special geprepareerde toeringcar waarmee de damesploeg door Europa reist. Hierdoor wordt tot ver over de landsgrenzen de naam van het Lingewaardse bedrijf uitgedragen.

De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens Regionale Bedrijvencontactdagen op 11 mei in de Rijnhal in Arnhem. Dan zal Inez Peijnenburg dieper ingaan op het juryrapport. Aanvang 13.00 uur.

De Promotie Award Lingewaard bestaat uit een artistiek aandenken met oorkonde. Bovendien ontvangt de winnaar 2.000 euro. Een bedrag dat besteed moet worden aan een instelling, werkgroep of vereniging in Lingewaard. Buitenpoort Catering zal direct na de prijsuitreiking de begunstigde instantie bekendmaken.

Geplaatst 2 mei 2005