Ingezonden persbericht


Beste redactie,

Creative heeft onlangs weer een aantal nieuwe producten geïntroduceerd. Van twee producten zijn nu reviewexemplaren beschikbaar. Deze zal ik hieronder kort toelichten:

Het eerste product is de CB2530, de ultieme Bluetooth-hoofdtelefoon. Dit intelligente systeem werd speciaal ontwikkeld voor MP3-spelers en andere apparaten met stereo-uitgangen. Dankzij de headset kan de gebruiker volledig draadloos van muziek genieten.
Het tweede beschikbare reviewexemplaar is de WebCam Live Ultra for Notebook
. Deze WebCam combineert hardwaretechnologie met softwarepakketten voor een hoge beeldkwaliteit, flexibiliteit en functionaliteit. De camera beschikt over CCD-sensoren die voor heldere en scherpe beelden zorgen. Daarnaast verbreden de 'ultra-wide' breedhoeklenzen de kijkhoek met 50 procent zodat meer inhoud per beeld kan worden weergegeven. De WebCam ondersteunt videoresoluties tot VGA (640x480) en fotoresoluties tot 1,3 megapixels via interpolatie. Een USB 2.0-aansluiting staat garant voor mooie videobeelden die op de harde schijf kunnen worden opgeslagen. De WebCam Live! Ultra for Notebook kan stevig vastgeklikt worden aan notebookschermen dankzij de speciale Power Grip.
Mocht u de WebCam Live Ultra voor de pc willen testen, is dit natuurlijk ook mogelijk. De WebCam Live! Ultra voor de pc is juist voorzien van de innovatieve drievoet van Creative, waardoor de camera zowel op een bureau geplaatst kan worden als aan CRT- en LCD-schermen kan worden bevestigd

Ik voeg de persberichten over de CB2530 en de WebCam Live Ultra for Notebook bij. Indien u een van deze producten wilt testen, laat dit dan zo snel mogelijk weten. Er is een beperkt aantal exemplaren van elk product beschikbaar.

>
>

Ook voor meer informatie kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Met vriendelijke groet,

Elisa Moonen
Text 100 Public Relations
Global Technology Public Relations
Y-techgebouw
Van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 (0)20 530 43 33
Direct: +31 (0)20 530 43 38
Fax: +31 (0)20 530 43 31
E-mail: Elisa.Moonen@text100.nl
URL: www.text100.nl

Text 100 Amsterdam will be closed on May 16th due to Whit Monday.

Message-ID:
From: "Elisa Moonen (NL)"
To: "Elisa Moonen (NL)"
Subject: PERSBERICHT: CREATIVE GEBRUIKT BAANBREKENDE TECHNOLOGIE VOOR DRAA DLOZE HOOFDTELEFOONS
Date: Tue, 22 Mar 2005 18:46:49 +0200
Importance: high
X-Priority: 1
MIME-Version: 1.0
X-Mailer: Internet Mail Service (5.5.2655.55)
Content-Type: multipart/mixed;
boundary="----_=_NextPart_002_01C556F9.89338E70"

Als u dit persbericht niet kunt lezen, volg u deze link:

http://www.text100.nl/creative/creative/headsetnl.htm

Creative website
Persbericht


CREATIVE GEBRUIKT BAANBREKENDE TECHNOLOGIE
VOOR DRAADLOZE HOOFDTELEFOONS

Magnetische inductie is een revolutionaire technologie waardoor draadloze hoofdtelefoons het leven van MP3-gebruikers veraangenamen

Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet, kondigt een nieuw assortiment van innovatieve hoofdtelefoons aan. De hoofdtelefoons zijn ontworpen om topprestaties te leveren dankzij het gebruik van baanbrekende technologieën. De verschillende producten in het assortiment worden gepresenteerd op de Creative stand tijdens CeBIT 2005 (stand D33, hal 23).

"We zijn er opnieuw in
geslaagd een revolutie teweeg te brengen op de markt, ditmaal door het gebruik van een technologie voor draadloze communicatie via magnetische inductie", aldus Leonardo Colucci, Europees Business Manager bij Creative. "Deze technologie creëert een soort draadloze 'bel' rond de gebruiker, waardoor storing met andere draadloze systemen aanzienlijk vermindert. Daarnaast wordt de afspeelduur met één enkele AAA-batterij tot 30 uur verlengd."

Creative hoofdtelefoons zijn de perfecte partners voor persoonlijke en home-entertainmentsystemen zoals MP3-spelers, DVD-spelers en gameconsoles. Dankzij de ondersteuning van vele technologieën is er een Creative hoofdtelefoon voor elke levensstijl, behoefte en elk budget.

Draadloze communicatie via magnetische inductie

Creative maakt als eerste gebruik van magnetische inductie in draadloze hoofdtelefoons. De technologie werd ontwikkeld voor persoonlijk gebruik door haar partner Aura en garandeert een onvertraagde luisterervaring bij het streamen van muziek uit MP3-spelers. De Zen Micro zal als eerste product hiermee uitgerust zijn. De technologie wordt later dit jaar geïntegreerd in de Zen Micro riemclip en in hoofdtelefoons.

Draadloze communicatie via Bluetooth

Draadloze communicatie via Bluetooth wordt ondersteund in producten zoals de draadloze CB2530 hoofdtelefoon en CB2500 Bluetooth Interconnector, een uiterst compacte oplossing met een ingebouwde microfoon waarop gebruikers een hoofdtelefoon, een MP3-speler en een mobiele telefoon met Bluetooth-technologie kunnen aansluiten. Bij de CB2500 wordt de muziekweergave automatisch onderbroken wanneer de mobiele telefoon een oproep ontvangt, en weer voortgezet na het beëindigen van het gesprek.

Mobiele
oplossingen

Gebruikers van MP3-spelers zoals de Creative Zen Micro verlangen hoogwaardige oordopjes met maximaal draagcomfort en versterkte bassen. Dat is precies wat de EP-630 oordopjes te bieden hebben: privacy gecombineerd met uitstekende prestaties voor actieve gebruikers. De vernieuwende vormgeving van de HQ-140, een ontwerp waarbij de band comfortabel rond het achterhoofd zit, is uitermate geschikt voor gebruikers die een groot draagcomfort en een flexibel gebruik verlangen.

Ruisonderdrukking

Wie regelmatig reist, heeft een hoofdtelefoon nodig die geschikt is voor lawaaierige omgevingen, zoals in de buurt van vliegtuigen. Speciaal voor deze mobiele gebruikers is er de HN-700 hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking voor het onderdrukken van storende achtergrondgeluiden.

Verbeterde audio

Gebruikers van home-entertainmentsystemen zoals DVD-spelers en gameconsoles willen bij hun films en games uiteraard volledig kunnen 'opgaan' in echte surroundaudio. Speciaal voor hen is er nu de HQ-2300D. Dit systeem bestaat uit een hoogwaardige hoofdtelefoon en een draagbare hardwaredecoder met ondersteuning van technologieën zoals Dolby Digital, DTS en Pro Logic II, én meerkanaals virtualisering via Dolby Headphone.

Het complete assortiment hoofdtelefoons bestaat uit de volgende modellen:

CB2530 - de ultieme
Bluetooth-hoofdtelefoon

Dit intelligente systeem werd speciaal ontwikkeld voor MP3-spelers en andere apparaten met stereo-uitgangen. Dankzij de hoogwaardige Bluetooth-hoofdtelefoon kan de gebruiker volledig draadloos van muziek genieten. Deze draagbare draadloze omgeving is uiteraard ideaal voor actieve gebruikers. Daarnaast kan het systeem ook worden gebruikt bij pc's thuis of op kantoor.
Adviesprijs EUR139,99

CB2500 - de
multifunctionele Bluetooth-interconnector

Deze veelzijdige Bluetooth-adapter voor audio en hoofdtelefoon garandeert totale draadloze vrijheid. Het apparaat communiceert gelijktijdig met een hoofdtelefoon, MP3-speler en mobiele telefoon met Bluetooth-technologie. De digitale draadloze stereo-audio wordt automatisch onderbroken in geval van binnenkomende oproepen. Hiermee is het de ideale oplossing voor zakenmensen.

Adviesprijs EUR109,99

HQ-1700 -
indrukwekkende prestaties
in een prestigieuze vormgeving

De Creative HQ1700 hoofdtelefoon is ideaal voor commerciële- en studiogebruikers evenals voor veeleisende muziekliefhebbers. Van gedetailleerde hoge frequenties tot sterke bassen combineert deze hoofdtelefoon een uiterst breed dynamisch bereik met een buitengewone weergave. Het robuuste, professionele ontwerp met omkeerbare oorstukken is opvouwbaar en garandeert een goed luistercomfort en flexibiliteit. Adviesprijs EUR54,99

HQ-2300D - hoogwaardige hoofdtelefoon met Dolby Headphone-technologie voor muziek, films en games

Deze fantastische hoofdtelefoon met draagbare hardware-decoder produceert een realistisch 5.1-surroundgeluid zonder dat de buren hoeven mee te genieten! Het systeem combineert een overweldigende audio-ervaring met privacy, en is de perfecte partner voor DVD-spelers en gameconsoles. Adviesprijs EUR109,99

CB2455 - Bluetooth-headset voor draadloze communicatie

Dit systeem maakt gebruik van de Bluetooth 1.2-protocollen voor een betere, handsfree communicatie met ruisonderdrukking op de ingebouwde microfoon. De volledige bediening gebeurt via één multifunctionele knop, ideaal voor mobiele bellers.
Adviesprijs EUR79,99

HN-700 - de droom van elke reiziger!

Deze innovatieve hoofdtelefoon combineert actieve ruisonderdrukking met 'verzegelende' oorstukken. Zo wordt de impact van achtergrondgeluid tot een minimum gebracht bij het luisteren naar muziek in vliegtuigen, treinen, bussen en auto's. Het compacte en opvouwbare ontwerp maakt van dit systeem de perfecte reisgezel!
Adviesprijs EUR64,99

HQ-140 - Backphones voor dynamische audiogebruikers

Dankzij de flexibele achterhoofdband en de oordoppen die voorzien zijn van een stoffen bedekking kan deze achterhoofdtelefoon makkelijk worden op- en afgezet. De vergulde ministekker en de bekabeling van zuurstofvrij koper zorgen voor een heldere audioweergave.
Adviesprijs EUR22,99

EP-630 - de ultieme 'in-ear' ervaring

De EP-630 in-ear oortelefoon met rubberen oordopjes beantwoordt aan het verlangen van MP3-gebruikers naar meer bassen en meer privacy. De bekabeling van zuurstofvrij koper garandeert optimale audioprestaties. De ideale keuze voor kritische luisteraars.
Adviesprijs EUR37,99

EP-380 oortelefoon -
een alternatieve vorm van comfort

Het ergonomische ontwerp met twee losse oordoppen met zachte schuimrubberen bedekking is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een stijlvol alternatief. De bekabeling van zuurstofvrij koper zorgt voor uitmuntende prestaties met stijl.
Adviesprijs EUR27,99

EP-330 oortelefoon - voor langdurig luistercomfort

De perfect passende oordopjes zijn speciaal ontworpen voor urenlang mobiel luisterplezier bij elk soort draagbare audiospeler. Deze lichte en moderne oplossing is de perfecte aanvulling voor de huidige generatie mp3-spelers. Adviesprijs EUR22,99

EP-180 oortelefoon - de lichte oplossing

Deze lichte en comfortabele oortelefoon biedt mobiele gebruikers buitengewoon luisterplezier bij elk soort draagbare speler. Adviesprijs EUR11,99

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

_____

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl
Creative Labs: Markus Eggermont - Tel: 03/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: +353 1 4333272


Over Creative Labs

Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.

To:
Subject: Persbericht: Creative lanceert nieuwe, geavanceerde webcams Date: Tue, 22 Mar 2005 18:31:43 +0200
Importance: high
X-Priority: 1
MIME-Version: 1.0
X-Mailer: Internet Mail Service (5.5.2655.55)
Content-Type: multipart/mixed;
boundary="----_=_NextPart_002_01C556F9.89338E70"

Als je dit persbericht niet kunt lezen, volg dan deze link:

http://www.text100.nl/creative/creative/webcamnl.htm

Creative website
Persbericht


CREATIVE LANCEERT NIEUWE, GEAVANCEERDE WEBCAMS

WebCams voor desktop-pc's en notebooks met geavanceerde technologie?zijn ideaal voor breedbandgebruikers

Amsterdam, 16 maart 2005 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het internet, kondigt twee nieuwe WebCam-producten aan, de Creative WebCam Live! Ultra voor pc-gebruikers en de Creative WebCam Live! Ultra for Notebook. Beide WebCams combineren de meest geavanceerde hardwaretechnologie met uitgebreide softwarepakketten voor uitstekende beeldkwaliteit, flexibiliteit en functionaliteit.

"Met deze twee producten spelen we in op de behoeften van de veeleisende gebruikers", aldus Eoin Leyden, Europees Business Manager bij Creative. "De camera's leveren de hoge beeldkwaliteit en de functionaliteit die gebruikers in dit breedbandtijdperk verlangen."

Verbluffende
beeldkwaliteit

Beide camera's
beschikken over hoogwaardige CCD-sensoren voor heldere, scherpe en gedetailleerde beelden. Daarnaast verbreden de 'ultra-wide' breedhoeklenzen de kijkhoek met maar liefst 50 procent zodat meer inhoud per beeld kan worden weergegeven. De WebCams ondersteunen videoresoluties tot VGA (640x480) en fotoresoluties tot 1,3 megapixels via interpolatie. Een USB 2.0-aansluiting staat garant voor mooie videobeelden die op de harde schijf kunnen worden opgeslagen met maar liefst 30 fps. Een digitale zoom (4x) zorgt voor nog meer flexibiliteit bij beeldcomposities.

Intelligente functionaliteit

Voor hoogwaardige videocommunicatie zijn de WebCams voorzien van Multi-Person Smart Face Tracking-software, waarmee gebruikers automatisch kunnen worden herkend en gevolgd. Samen met de meegeleverde Creative headset met microfoon levert dit een gebruiksklare oplossing op voor allerlei videotoepassingen en instant messaging via breedbandinternet. Een uitgebreid softwarepakket bevat onder meer programma's voor video- en fotobewerking, multimedia, e-mail, WebCam-communicatiemogelijkheden, monitoring op afstand, bewegingsdetectie, 'time lapse' en andere beveiligingsfuncties.

Gebruiksvriendelijke
vormgeving

De WebCam Live! Ultra for Notebook kan stevig vastgeklikt worden aan notebookschermen dankzij de speciale Power Grip. De WebCam Live! Ultra voor de pc is juist voorzien van de innovatieve drievoet van Creative, waardoor de camera zowel op een bureau geplaatst kan worden als aan CRT- en LCD-schermen kan worden bevestigd.

Prijs en beschikbaarheid

De Creative WebCam Live! Ultra is vanaf eind maart beschikbaar. De adviesprijs bedraagt EUR 84,99 inclusief BTW. De Creative WebCam Live! Ultra for Notebook is vanaf april beschikbaar. De adviesprijs bedraagt EUR 89,99 inclusief BTW.

_____

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl
Creative Labs: Markus Eggermont - Tel: +32 (0)3/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: +353 1 4333272


Over Creative Labs

Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling en gr?ter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een effici?e, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Itali?Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.