Politie Midden- en West Brabant

Tilburgse politie houdt opnieuw drugsdealer aan

TILBURG, 12 mei 2005

Tilburgse politie houdt opnieuw drugsdealer aan

TILBURG: De politie van het team Leijdal heeft gisteravond na een gerichte actie een 37-jarige Tilburger aangehouden die vanuit een woning aan de Ingenieur Kippermanstraat drugs verkocht aan verslaafden. Tijdens deze actie werden ook drie bezoekers en twee mannen aangehouden die in deze woning een van diefstal afkomstige laptop wilden verkopen. De politie kwam de verdachten op het spoor na overlastmeldingen van wijkbewoners. Eerder deze week werden in Tilburg in een andere zaak al twee mannen aangehouden die drugs dealden vanuit woningen in de wijk Wilhelminapark.

Bij de wijkagenten kwamen de afgelopen weken klachten binnen van buurtbewoners die klaagden dat er vanuit een woning aan de Ingenieur Kippermanstraat drugs gedeald zou worden. Autos reden af en aan en bleven met draaiende motor voor de deur staan. De inzittenden gingen dan naar binnen en stonden weer snel buiten. Ook was er veel aanloop van andere personen. Hieronder waren volgens de buurt ook drugsgebruikers.

De politie van het team Leijdal besloot daarom tot actie over te gaan mede om de leefbaarheid in de wijk te bevorderen en een eind aan de klachten te maken. Bij de actie werden drie mannen opgepakt die het pand bezochten kennelijk om daar drugs te kopen. Het gaat om Tilburgers van 33, 32 en 32 jaar. Ook kwamen een 58-jarige Tilburger en zijn 19-jarige zoon in beeld die in het pand een laptop te koop aanboden. Deze laptop bleek in december 2004 bij een bedrijfsinbraak gestolen te zijn. Al deze personen werden aangehouden. De 19-jarige Tilburger werd in verzekering gesteld, hij wordt verdacht van heling. De overige verdachten werden na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Verder werd gisteravond omstreeks 21.00 uur de 37-jarige bewoner gearresteerd op de verdenking van het dealen van drugs. In zijn woning werd circa 16 gram cocaïne, gripzakjes en een weegschaaltje aangetroffen. Dit zijn attributen die gebruikt worden bij de drugsverkoop. Hij heeft inmiddels toegegeven dat hij harddrugs verkocht, naar eigen zeggen om in de kosten van zijn eigen verslaving te voorzien.

Auteur: Willem van Hooijdonk