Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (12/5)

TILBURG, 12 mei 2005

Man aangehouden na bedreiging buschauffeur

TILBURG: De politie heeft vanmorgen op de Spoorlaan een 17-jarige jongen aangehouden die in de bus (lijn 5) de 58-jarige chauffeur gedreigd had dood te schieten. De verdachte bleek geen wapen bij zich te hebben. Daar dit in de melding niet duidelijk was, gaf de Gemeenschappelijke Meldkamer opdracht aan vijf autos om ter plaatse te gaan.

De verdachte was in de Donizettistraat in de bus gestapt. De chauffeur zag dat de verdachte op en neer liep . Kennelijk wilde hij een flesje spa rood open laten maken door een medepassagier. Bij het openen van dit flesje spoot de inhoud alle kanten uit. Toen de chauffeur daar wat van zei, zette de jongen een grote mond op, waarna de chauffeur zei dat hij de bus moest verlaten. Hierop uitte de jongen zijn dreigement waarna de chauffeur die zag dat ook de passagiers erg schrokken direct doorreed naar het station en de situatie aan de meldkamer van de BBA doorgaf. De politie heeft van de chauffeur een uitgebreide aangifte opgenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt van bedreiging.

Politie treft grote hennepkwekerij aan in Oisterwijk

OISTERWIJK: Vanmorgen heeft de politie in Oisterwijk in een bedrijfspand aan de Kerkhovensestraat een grote hennepkwekerij ontmanteld. Verspreid over twee verschillende ruimten werden 923 vrijwel oogstrijpe planten aangetroffen. Er zijn drie arrestaties verricht.

De politie in Oisterwijk kreeg de afgelopen weken verschillende meldingen dat er activiteiten plaats vonden vanuit het bewuste pand die duiden op hennepkweek. Daarom werd besloten vanmorgen tot actie over te gaan. In het pand werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Verder was er een woongedeelte ingericht met een bed. In het pand bevond zich een 33-jarige Bulgaarse die mogelijk als knipster werd ingezet. Tevens zijn twee in Tilburg woonachtig mannen bij het pand aangehouden, het zijn broers van 33 en 23 jaar. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. Het Brabants Afval Team kwam ter plaatse om mee te helpen met het ontmantelen van de kwekerij. Burgemeester Kortmann van Oisterwijk heeft zich ter plaatse van de situatie op de hoogte gesteld.

Twee arrestaties in verband met legitimatieplicht

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de Tartinistraat twee jongens van beiden 17 jaar aangehouden die zich niet konden legitimeren.

De politie kreeg een melding dat er in een brandgang achter woningen zich een groep in drugs handelende jongeren bevond. De agenten zagen dat de jongeren direct bij hun komst op de loop gingen. Er konden vier jongens worden achterhaald. Zij werden op grond van de opiumwet aan hun kleding onderzocht. Er werden echter geen drugs aangetroffen. De twee jongens die zich niet konden legitimeren werden aangehouden. Zij zijn aan hun ouders na het tonen van een geldig legitimatiebewijs overgedragen. Ze hebben allebei een bekeuring gekregen.

Vrouw gepakt na doorrijding

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 18.30 uur een 20-jarige Tilburgse opgepakt die na een aanrijding met haar auto op het Bart van Peltplein was doorgereden. Ter plaatse bij een supermarkt bleek een lichtmast zwaar beschadigd te zijn.

Een getuige had het kenteken van de doorrijder genoteerd. Op het adres van de te naamgestelde werd de auto met schade aangetroffen. De bestuurster die thuis was, verklaarde wel met de auto bij de bewuste winkel te zijn geweest. Van een aanrijding was volgens geen sprake. Zij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De vrouw, die al eerder als verdachte van een doorrijding is gehoord, is bezig met rijles en wil volgens haar verklaring zelf in de praktijk oefenen. De politie maakt proces-verbaal op. De auto is in beslag genomen.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: Een 33-jarige Tilburger is gisteravond omstreeks 22.15 uur opgepakt nadat hij in zijn woning in de wijk Gesworen Hoek (Reeshof) zijn 33-jarige vriendin en haar 20-jarige dochter had mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan. Hij pakte zijn vriendin tijdens een woordenwisseling volgens haar verklaring hardhandig vast en gooide haar van haar stoel af. Ook trok hij aan haar haren en sloeg haar in het gezicht De vrouw verklaart dat de man haar al vaker geslagen heeft. Haar dochter vertelde dat zij door haar stiefvader aan haar haren door de gang werd gesleurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Jonge inbreker aangehouden in flat in aanbouw

TILBURG: Gisteravond kreeg de politie omstreeks 21.45 uur een inbraakalarm van de in aanbouw zijnde flat aan de Ringbaan Zuid / Jan Truijenlaan. Ter plaatse zagen de agenten een persoon over het terrein in de richting van een hek rennen. Toen hij over het hek geklommen was, werd hij aangehouden. Het betreft een 13-jarige Tilburgse jongen. Op het terrein zelf werden de dienders aangesproken door twee beveiligingbeambten. Zij bleken ingebroken te hebben in een bouwcontainer en gereedschap te hebben gestolen. De twee mededaders, eveneens 13 jaar oud, die gisteren konden ontkomen, worden mogelijk vandaag nog aangehouden.

Hennepkwekerij opgerold na inbraakmelding

TILBURG: Gisteravond is op het Westerpark in een woning een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kreeg een melding dat er twee personen met een koevoet en de deur van het pand aan het open breken waren. Ter plaatse zagen de agenten geen verbrekingen. In het pand werd plotseling het licht gedimd, daarmee de suggestie wekkend dat er niemand thuis was. Verder roken de agenten een sterke henneplucht. Hierop gaf de Hulpofficier van Justitie een machtiging af om de woning te betreden. Toen dit aan de voordeur kenbaar gemaakt werd, deed de bewoner alsnog open. De agenten hebben in de slaapkamer en badkamer ruim 140 potten met aarde, 15 assimilatielampen en trafos en 11 zakken met henneptoppen aangetroffen. Er was kennelijk zojuist geoogst. Tegen de 22-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie waarschuwt flatbewoners voor wateroverlast

TILBURG: Vannacht kreeg de politie een melding dat in een flat aan de Mascagnistraat vanaf de 9e verdieping water naar beneden stroomde. Volgens de melder die woonachtig is op de 7e etage was ook de stroom en daardoor de lift uitgevallen.

Agenten hebben daarop de bedoelde woning betreden. Er bleek een lekkage ontstaan te zijn doordat de wasmachineslang geklapt was. Tevens bleek het doucheputje verstopt te zijn. De woning stond geheel blank en ook alle lager gelegen bewoners hadden hierdoor waterschade. Het water liep door de naden van het plafond de woningen binnen. Alle betrokken bewoners zijn door de politie gewaarschuwd voor de wateroverlast en advies gegeven de groepenkast uit te schakelen. Een medewerker van Wonen Breeburg is ter plaatse gekomen en zou de bewoners verder adviseren.

Auto weg na woninginbraak

GOIRLE: Bij een woninginbraak de Kruisbaan hebben de dieven de sleutels van de auto van de bewoners gevonden en zijn daarmee weggereden. Het gaat om een Grijze Audi A6 voorzien van het kenteken 79-NP-DD. De inbreker heeft gebruik gemaakt van de
gaatjesboordersmethode. Door een gat te boren in het kozijn kon hij een raam aan de tuinzijde openen. Naast de autosleutels werd ook een portemonnee gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen. Het lijkt er sterk op dat de dief bewust op zoek is geweest naar de autosleutels. Er is verder in de woning niets doorzocht.

Bromfietscontrole Wilhelminapark levert 49 bonnen op

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark heeft gisteravond op de Lochtstraat en het Besterdplein een bromfietscontrole gehouden. Hierbij zijn 49 bekeuringen uitgeschreven. Het grootste deel, 30 stuks. Was voor een te hoog vermogen. Andere bekeuringen waren onder meer voor het niet dragen van een helm (4) en het niet in het bezit hebben of tonen van een bromfietscertificaat (4). Er zijn drie bromfietsen uit het verkeer genomen.

Dader ontkomt na gevaarlijke achtervolging

GILZE/ TILBURG: Op 12 mei 2005 omstreeks 00.25 uur werd de politie geroepen naar tankstation Molenheide langs de A-58 bij Gilze. Daar was een gestolen Volvo gesignaleerd waarmee enkele dagen geleden was getankt zonder te betalen. De bestuurder van de gestolen auto was niet van plan om zich te laten arresteren, want hij ramde de politieauto en ging er met hoge snelheid vandoor. De bewuste automobilist reed tegen het verkeer in de autosnelweg op en ging al spookrijdend over de vluchtstrook richting Tilburg. Een gewaarschuwde motoragent kon de auto onderscheppen op Bredaseweg in Tilburg, waarna de achtervolging verder ging in de richting van het centrum van Tilburg. Uit veiligheidsoverwegingen stopte de politie de achtervolging. De verdachte namelijk reed met snelheden van circa 180 km/u door de bebouwde kom, waarbij meerdere keren de overige weggebruikers ernstig in gevaar. Enkele minuten later bleek dat de achtervolgde Volvo in de Munttorenstraat was achtergelaten. Er is nog vergeefs een speurhond ingezet om de dader op te sporen. Het gestolen voertuig werd vervolgens getakeld en veilig gesteld voor een technisch sporenonderzoek. De politie rechercheert verder aan de hand van de aangetroffen sporen. (overgenomen uit de persberichten van district Oosterhout)

Auteur: Willem van Hooijdonk