Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

12-05-2005
Oud-directeur Anker slaat de plank mis!

Onder de kop "Vos: Burgemeester jokt" heeft de Nivo deze week een artikel geplaatst waarin Toon Vos, als vertrokken directeur van CRN Het Anker, gelegenheid is geboden te reageren op een interview dat de Nivo met burgemeester Van Beek had.
De burgemeester wil d.m.v. deze reactie enkele kanttekeningen plaatsen bij dit artikel, omdat hij niet in de gelegenheid is gesteld te reageren op de uitlatingen van de heer Vos.
Het vertrek van de heer Vos is uiteindelijk onvermijdelijk geworden nadat bleek dat het schortte aan een goede communicatie met alle betrokkenen bij de nazorg. In feite geeft de reactie van de heer Vos hiervan weer een voorbeeld, daar waar hij stelt dat de burgemeester en de "bestuursmannen" van de BSNV op de hoogte waren dat hij bezig was met het contract van Gerda Tol.
Wat de leden van de Raad van Toezicht wisten, is dat Toon Vos op hun verzoek bezig was na te gaan of de detacheringscontracten van jongeren, die door uitzendbureau UBV aan werk geholpen waren, voor een lagere prijs te realiseren waren.
Uit de mededelingen van de heer Vos is hen nooit duidelijk geworden dat het zijn intentie was om het detacheringcontract met UBV te ontbinden met betrekking tot de werkzaamheden van Gerda Tol voor CRN Het Anker. Een goedlopend contract eenzijdig ontbinden is immers iets geheel anders dan een contract op zakelijke wijze nader onder de loep nemen. In plaats van een voorstel over of analyse van de bestaande reïntegratiecontracten werd de raad van Toezicht en de BSNV plotsklaps en pas achteraf geconfronteerd met een opzegging door de oud-directeur van het contract met UBV en mevr. Tol.
Daarnaast vindt de burgemeester het bijzonder spijtig dat de heer Vos de persoon Gerda Tol zo nadrukkelijk betrekt in zijn reactie, terwijl het gaat om (de voorwaarden van) het contract dat CRN Het Anker met haar werkgever UBV is aangegaan. Dit contract is aangegaan tegen zeer redelijke tarieven in verhouding tot wat in de uitzendbranche gebruikelijk is. Daarbij komt nog dat uit het evaluatierapport van KPMG blijkt dat de reïntegratietaak van CRN Het Anker (waarvoor Gerda Tol via UBV is ingehuurd) op uitstekende wijze wordt verricht.