Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Uniek plan beschermt groen van stadsdeel

Geuzenveld-Slotermeer is het groenste stadsdeel van Amsterdam. Iedere bewoner kan op een steenworp afstand van zijn of haar woning terecht in het groen.

Het groen is één van de kernkwaliteiten van het stadsdeel. Daarom moet er ook veel in worden geïnvesteerd. Zo wordt dit jaar begonnen met verdere ontwikkeling van de Brettenzone, het natuurgebied aan de noordwestkant van ons stadsdeel.

Beleidsplan
Deze maand wordt het natuurdeel van het Eendrachtspark opgeleverd. Het Beleidsplan Water en Groen geeft handen en voeten aan een en ander. Het staat in het teken van ontwikkeling en bescherming van het unieke groen in ons stadsdeel.

Portefeuillehouder Tys de Ruijter van Ruimtelijke Ordening en Milieu benadrukt dat de uitvoering van de maatregelen staat of valt met de goedkeuring van het stadsdeelgroenfonds. "Dat is hard nodig voor verdere ontwikkeling van ons prachtige groen".

Kosten
Tot 2010 bedragen de kosten bijna EUR 14 miljoen. Daarvan moet nog een bedrag van 3,6 miljoen euro worden gedekt. Vanuit de eigen begroting is jaarlijks zo'n 500.000 euro nodig om alle plannen uit te voeren. De ontbrekende EUR 1,1 miljoen moet uit externe financiering komen.

Tot 2010 zal het fonds worden besteed aan drie speerpunten:
1. herstel van de hoofdbomenstructuur aan de Burgemeester de Vlugtlaan,

2. renovatie Gerbrandypark,

3. renovatie van het Grote Parkeiland in het Sloterpark.

Bij de behandeling van de Voorjaarsnota in de commissie Fysiek op 25 mei zal duidelijk worden of de eerste inleg van EUR 400.000 in het eigen Groenfonds voor herstel van de bomenstructuur langs de gehele Vlugtlaan wordt gehonoreerd.

Gratis programma
U kunt het Beleidsplan Water en Groen hieronder downloaden. Het plan wordt aangeboden in pdf-formaat. Om dit te kunnen openen, heeft u Adobe Reader nodig. Klik hier voor dit gratis programma.

Bijlage(n):
Beleidsplan Water en Groen