Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 12 mei 2005

Auto over de kop: automobiliste gewond

ROOSENDAAL: Bij een verkeersongeval op de Rijksweg A58 is donderdagmorgen een 34-jarige inwoonster van Roosendaal gewond geraakt. De vrouw reed rond 08:00 uur in haar personenauto over de snelweg richting Breda toen zij moest afremmen voor filevorming voor haar. Een 39-jarige automobilist uit Roosendaal die achter haar reed had te laat in de gaten dat er voor hem werd geremd, maar probeerde een aanrijding nog te voorkomen door naar rechts uit te wijken. Hierdoor raakte hij de auto van de 34-jarige die tegen de vangrail werd gedrukt. De auto sloeg over de kop en kwam op het dak tot stilstand. De vrouw is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. Het verkeer ondervond in beide richtingen hinder door het ongeval. In de richting van Breda ontstond een file van ca. 5 kilometer.

Inbraak in auto

ROOSENDAAL: In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een personenauto die stond geparkeerd aan de Fortuinstraat. Een ruit van de auto werd vernield om in het voertuig te komen. De dader ging er vandoor met autoradio-/CD-speler.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: Woensdagavond is vanaf een parkeerplaats aan het Emile van Loonpark een personenauto gestolen. Het betreft een rode Ford Fiesta met het kenteken XN-45-FS. De diefstal vond plaats tussen 19.00 uur en 20.00 uur.

Gewonde bij eenzijdig verkeersongeval

OSSENDRECHT: Woensdagavond omstreeks 21.45 is bij een eenzijdig ongeval op de Trambaan een 18-jarige inwoonster van Ossendrecht licht gewond geraakt. De bestuurder, een 20 jarige inwoner van Bergen op Zoom, raakte op onverklaarbare wijze in een slip en kwam met de auto in een sloot tot stilstand. De Ossendrechtse bijrijdster werd, voor behandeling van een hoofdwond, per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom. De auto welke totaal vernield werd, diende getakeld te worden.

Vrouw beroofd van tas

PUTTE: Donderdagochtend rond 10.45 uur is op een parkeerplaats aan de Sint Dionysiusstraat een 53-jarige inwoonster van Kalmthout door twee onbekend gebleven jongens beroofd van haar handtas. De vrouw liep om het moment van de beroving ter hoogte van een loempiakar op het plein. De twee ca. 15-jarige daders benaderden de vrouw van achteren en gaven haar een duw, waardoor zij ten val kwam. Het slachtoffer raakte licht gewond aan een knie. De jongens trokken de handtas uit de handen van de Kalmthoutse en renden na de beroving weg in de richting van het Moretusbos. De politie, die snel ter plaatse was, heeft met diverse voertuigen de omgeving afgezocht. De jongens werden echter niet meer aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart.

Diefstal uit auto

SPRUNDEL: Aan de Hilssondisstraat is in de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bestelbus. De dader heeft een ruit ingeslagen en daarna een navigatiesysteem van het dashboard gepakt.

Auteur: Henk Snepvangers