Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 12 mei 2005

Drie jongens aangehouden na vernieling auto

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag drie jongens aangehouden. Het drietal wordt verdacht van vernieling van een auto aan de Doenradestraat. De jongens, die deel uit maakten van een grotere groep fietsende jongeren, hadden mogelijk rond 16:30 uur een autospiegel van het voertuig van de 52-jarige Bredanaar getrapt. De gedupeerde van de vernieling greep de drie jongens aan de Thoorenseweg zelf in de kraag, toen een getuige hem vertelde wat er met zijn auto was gebeurd. Na verhoor zijn de verdachten in de loop van de middag heengezonden. De politie onderzoekt of zij inderdaad de vernieling hebben gepleegd en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Man aangehouden na huiselijk geweld: vrouw raakt gewond

ETTEN-LEUR: Dinsdagmorgen heeft de politie een 37-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 37-jarige echtgenote. Tussen het tweetal gaat het al langere tijd niet goed. Rond 00:30 uur kreeg het paar het met elkaar aan de stok. De man, die tijdelijk elders verblijft, drong de woning binnen, waarna hij de vrouw vastpakte en bedreigde met een mes. Hierbij raakte zij licht gewond aan haar hand en hoofd. Toen de gealarmeerde politie arriveerde was de Etten-Leurenaar al weg. De politie kon hem later in de nacht in een woning in Breda aanhouden. Hij is in verzekering gesteld en in de loop van donderdagmiddag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt preventieve actie: 1600 woningen gecontroleerd

BREDA: In de wijk Ginneken heeft de politie woensdag tijdens een preventieve actie ruim 1600 woningen gecontroleerd. De wijkagent kwam in actie naar aanleiding van inbraken in woningen en schuurtjes, waarbij het de dief en inbreker wel erg makkelijk wordt gemaakt. De wijkagent wil met zijn actie bereiken dat ook burgers zelf actiever worden in bestrijding tegen misdaad in de wijk. Zes agenten controleerden of bewoners hun bezittingen achter slot en grendel hadden en tuinhuisjes, garages, poorten en toegangsdeuren tot woningen hadden afgesloten. De politie trof bij 83 woningen openstaande tuinpoorten. 60 schuurtjes, bergingen en tuinhuisjes zaten niet op slot. Ook konden agenten bij 18 garages zo naar binnen lopen. Bij woningen was in 12 gevallen sprake van een niet afgesloten achterdeur. Bewoners zijn door agenten aangesproken op hun nalatig gedrag. Zij reageerden positief op de preventieve actie.

Politie houdt vrouw aan na slaan en aanranding automobilist

BREDA: Aan de Slingerweg heeft de politie donderdagmiddag een 22-jarige inwoonster van Breda aangehouden. Rond 12:50 uur reed een 54-jarige automobilist over de Slingerweg toen de Bredase midden op de weg liep. De man minderde vaart en werd door de vrouw gedwongen om te stoppen. Toen de auto stil stond trok de vrouw het portier aan de bijrijderzijde open en gaf de chauffeur een kus en betastte hem op onzedelijke wijze. De man was hiervan niet gediend en duwde de hem onbekende vrouw van zich af. Deze beantwoordde de afwijzing van de automobilist met een aantal klappen tegen zijn hoofd. Omstanders waarschuwden de politie die de verwarde vrouw aanhield en overbracht naar een politiebureau.

Team Moerdijk houdt verkeerscontrole: snelheid en bromfietsen

ZEVENBERGEN: Het team Moerdijk heeft woensdag tussen 14:00 en 20:00 uur in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam (VHT) een verkeerscontrole gehouden gericht op bromfietsen en op snelheid op diverse plaatsen in haar werkgebied. Aan de Klundertsedijk in Noordhoek weden 21 automobilisten gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid van 60 km/u. Twee van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u. Aan de Zuiddijk in Langeweg reden zeven van de 24 automobilisten harder dan 60 km/u. De hoogste gemeten snelheid bedroeg daar 83 km/u. Een automobilist kreeg daar een bekeuring voor het niet hands-free bellen. Een bromfietser ging driemaal op de bon voor het rijden zonder helm, zonder bromfietscertificaat en zonder bromfietsverzekering. Aan de Boerendijk in Klundert reden 10 van de 16 bestuurders te hard bij een snelheidscontrole. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u, terwijl 60 km/u is toegestaan. Ook aan de Stoofstraat in Fijnaart controleerde de politie de naleving van de maximum snelheid. Op de Stoofdijk reden drie van de 24 gecontroleerde automobilisten te hard. Op de weg waar een maximum snelheid van 80 km/u geldt reden drie bestuurders te hard. De hoogste snelheid was 101 km/u. Een scooter werd in beslaggenomen, omdat deze niet was verzekerd. Bij een scootercontrole in Zevenbergen, Klundert en Fijnaart zijn 26 scooters gecontroleerd. Agenten schreven 18 bekeuringen uit voor: 4x geen bromfiets certificaat, 12 x te groot vermogen, 1x onverzekerd rijden,
1x voor niet het fietspad gebruiken.

Diefstal in woning

FIJNAART: In een woning aan de Kerkring is donderdag tussen 00:15 en 05:00 uur ingebroken. De dader kwam binnen na het verbreken van een raam aan de achterzijde. In het raamkozijn waren gaatjes geboord, waardoor de hendel aan de binnenkant kon worden geopend. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek in te stellen. Op dit moment is nog onbekend wat er is weggenomen.

Man bestolen van mobiele telefoon

BREDA: Aan de Valkenberg is woensdagmiddag een 21-jarige inwoner van Etten-Leur beroofd. De man was rond 14:30 uur uit de trein op het station gestapt en liep in de richting van het centrum van Breda. In het Valkenbergpark kwam een persoon op een zwarte scooter voorbij rijden die een tas uit de handen van de Etten-Leurenaar trok en er met tas met daarin een mobiele telefoon vandoor ging.

PC buitgemaakt bij bedrijfsinbraak

ULVENHOUT: Bij een bedrijf aan de Tolweg is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dader vernielde een ruit op de eerste etage om binnen te komen. In een kamer werd een kast opengebroken en doorzocht. De buit bestaat uit een personal computer.

Politie onderzoekt zakkenrollerij

ETTEN-LEUR: Een 57-jarige inwoonster van Etten-Leur is donderdag aan het Hof van den Houte slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De vrouw had rond 14:00 uur samen met haar moeder, die in een rolstoel zit, geld gepind bij de postbank aan het Hof van den Houte. In de omgeving van de pinautomaat hield zich op dat moment ook een ca. 17-jarig meisje met lang blond haar op. Tijdens het winkelen hing de vrouw haar handtas aan een handvat van de rolstoel om doende makkelijk de rolstoel te kunnen voortduwen. Op enig moment stootte het blonde meisje, die toen een witte jurk over haar arm droeg, tegen de rolstoel aan. Korte tijd later bleek in een andere winkel dat de portemonnee uit de tas was gerold. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Henk Snepvangers