Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/05)

OOSTERHOUT NB, 12 mei 2005

24 bonnen bij Brom effe normaal

RAAMSDONK / LAGE ZWALUWE / MADE: Op woensdagavond 11 mei vonden er een bromfietscontrolesplaats op de Kerklaan in Raamsdonk, de Hornhilsedijk in Lage Zwaluwe en het Park in Made. De actie vond plaats in het kader van het bromfietsproject Brom-effe-normaal , samenwerkingsproject van de gemeenten Geertruidenberg en Drimmelen, het Openbaar Ministerie en het politieteam Geertruidenberg-Drimmelen. De politie heeft 20 bromfietsbestuurders aan de kant gezet en 24 bekeuringen uitgeschreven.

- 12 bromfietsen bleken opgevoerd te zijn

- 2 bromfietsen hadden gladde banden

- 2 bromfietsen waren niet verzekerd

- 4 waren niet voorzien van gele of oranje platen
- 1 bromfiets had onvoldoende remmen

- 1 bestuurder was nog geen 16 jaar oud

- 1 bestuurder droeg geen helm

- 1 bestuurster gaf geen voorrang aan fietsers
Van de drie benoemde betrokkenen zijn de voertuigen uit het verkeer genomen voor een nader technisch onderzoek.
In april waren er al preventieve controles. Brom- en
snorfietsbezitters kregen toen de mogelijkheid om hun voertuig vrijblijvend te laten controleren door de politie. Op dat moment zijn er geen bekeuringen opgemaakt, maar gaf de politie adviezen over de technische staat van de bromfiets of snorfiets. De politie houdt nu repressieve controles, waarbij er wél wordt bekeurd.

Meisje (7) raakt gewond bij verkeersongeval

DONGEN: Op woensdagmiddag 11 mei raakte een zevenjarig meisje gewond bij een verkeersongeval in Dongen. Het kind zat rond 17.15 uur op een parkeerplaats op de Textielstraat op de grond. Een 26-jarige automobilist uit Raamsdonksveer had haar niet gezien en reed tijdens het inparkeren over het been van het kind heen. Ze liep daardoor een open wond ter hoogte van de binnenzijde van de rechterknie op. De ambulance heeft het slachtoffertje overgebracht naar het ziekenhuis in Breda, waar zij een operatie moet ondergaan.

Man aangehouden na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie kreeg donderdag 12 mei omstreeks 10.30 uur de melding dat een man kort daarvoor in de Tempelierstraat zijn ex-vriendin had mishandeld. Ter plaatse troffen de politiemensen een hevig ontdane vrouw (een 29-jarige Oosterhoutse) aan. De vrouw verklaarde dat haar ex-vriend, een 34-jarige man uit Oosterhout, haar meerdere malen met een plank op haar hoofd had geslagen. Ook had hij in de woning van de vrouw diverse spullen vernield. Verder had hij de vrouw bedreigd met de dood. Het incident speelde zich af in het bijzijn van de twee kleine kinderen van het stel. De politie hield de man, die zich nog nabij de woning bevond, daarop aan. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Dader ontkomt na gevaarlijke achtervolging

GILZE/ TILBURG: Op 12 mei 2005 omstreeks 00.25 uur werd de politie geroepen naar tankstation Molenheide langs de A-58 bij Gilze. Daar was een gestolen Volvo gesignaleerd waarmee enkele dagen geleden was getankt zonder te betalen. De bestuurder van de gestolen auto was niet van plan om zich te laten arresteren, want hij ramde de politieauto en ging er met hoge snelheid vandoor. De bewuste automobilist reed tegen het verkeer in de autosnelweg op en ging al spookrijdend over de vluchtstrook richting Tilburg. Een gewaarschuwde motoragent kon de auto onderscheppen op Bredaseweg in Tilburg, waarna de achtervolging verder ging in de richting van het centrum van Tilburg. Uit veiligheidsoverwegingen stopte de politie de achtervolging. De verdachte namelijk reed met snelheden van circa 180 km/u door de bebouwde kom, waarbij meerdere keren de overige weggebruikers ernstig in gevaar. Enkele minuten later bleek dat de achtervolgde Volvo in de Munttorenstraat was achtergelaten. Er is nog vergeefs een speurhond ingezet om de dader op te sporen. Het gestolen voertuig werd vervolgens getakeld en veilig gesteld voor een technisch sporenonderzoek. De politie rechercheert verder aan de hand van de aangetroffen sporen.

Bekeuring voor wheely

MADE: Een 24-jarige motorrijder uit Made kreeg een bekeuring omdat hij tot twee keer toe een wheely maakte op zijn motor. De politie betrapte de man op woensdagavond 11 mei rond 21.00 uur op de Tuinbouwweg. De man ging achterop zijn motor staan en maakte daarbij dat het voorwiel los van de grond los kwam. Dit gebeurde met een geschatte snelheid van circa 100 km/u. De man kreeg een bekeuring vanwege het gevaar dat door dit soort manoeuvres op openbare weg ontstaat.

Woninginbraak in Waalwijk

WAALWIJK: Op woensdag 11 mei 2005 is tussen 19.30 uur en22.40 uur ingebroken in een woning aan de Peter Corneliusstraat. De bewoners waren op dat moment afwezig. Toen ze thuiskwamen zagen ze dat de ruit van de achterdeur vernield was en dat de woning was doorzocht. De dader maakte een aantal goederen buit, waaronder de televisie. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

Waterlekkage leidt naar hennepkwekerij
OOSTERHOUT: Naar aanleiding van waterlekkage is op woensdagavond 11 mei een hennepkwekerij ontmanteld. Bewoners van een woning aan het Wilhelminakanaal-Noord klaagden rond 21.00 uur over waterlekkage, komend vanuit de bovengelegen woning. De woningstichting kwam ter plaatse en waarschuwde de politie. Omdat er in de bovenwoning niemand open deed, forceerde de politie de voordeur. In de bewuste woning was niemand aanwezig, wel troffen de agenten een hennepkwekerij aan, bestaande uit circa 300 planten. De planten zijn door de politie bemonsterd, in beslaggenomen en daarna vernietigd. Ook is het aanwezige installatiemateriaal verwijderd en vernietigd. Tijdens het onderzoek bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Essent inmiddels aangifte heeft gedaan. Tot op heden zijn er nog geen arrestaties verricht.

Politie betrapt dronken automobilist

WAALWIJK: Op woensdagavond 11 mei controleerde de politie op de Groenewoudlaan de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 21.14 uur. De 39-jarige bestuurder had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 390 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van
3 uur opgelegd. De verdachte is om 22.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Bedrijfsinbraken

WAALWIJK: In de nacht van woensdag 11 mei op donderdag 12 mei is omstreeks 02.45 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Schutweg. Er bleek een ruit van een toegangsdeur ingeslagen te zijn. Uit het pand werd een geldkist weggenomen.

OOSTERHOUT: Donderdag 12 mei omstreeks 08.30 uur bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Keiweg. Uit de kassa werd een biljet van 50 euro weggenomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer