statenfractie Flevoland Persbericht

Wisseling van de wacht in Statenfractie PvdA

De heer Peter Peter Pels treedt met ingang van 12 mei 2005 toe tot de PvdA fractie van de PvdA Flevoland. Hij vervangt de heer Bart van den Berg, die met verlaten van deze provincie helaas ook de Staten vaarwel moet zeggen.

Als geboren en getogen Flevolander voelt Peter Pels zich zeer betrokken bij Flevoland. Zijn jeugd bracht hij door in Dronten. Na zijn studie Overheidscommunicatie in Groningen en Bestuurskunde en Politicologie in Amsterdam koos hij bewust voor Flevolandse bodem. Inmiddels werkt Pels zo'n drie jaar bij de gemeente Almere als senior communicatieadviseur en woordvoerder van het college van B en W.

Pels: "Ik wil door actief te worden binnen de Provinciale Staten graag een constructieve bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van Flevoland. Een ontwikkeling die in mijn ogen evenwichtig en eerlijk moet zijn. Alle inwoners van Flevoland hebben recht op goede gezondheidszorg, een veilige, schone en duurzame leefomgeving, kwalitatief goede voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn, passende woonruimte, een goede bereikbaarheid en de mogelijkheid in hun eigen provincie te werken, studeren en recreëren. Hierbij moet behoud van de kwaliteiten van Flevoland (rust, natuur en ruimte) niet uit het oog worden verloren. Dit alles vraagt om duidelijke keuzen binnen een solide financieel beleid. Het is mijn overtuiging dat een actieve inbreng van de PvdA in Flevoland noodzakelijk is om de juiste balans te kunnen bepalen.

De activiteiten van de provincie Flevoland zijn voor veel inwoners niet direct zichtbaar. Toch grijpen de taken van de provincie wel degelijk diep in op hun dagelijkse leefwereld, wanneer je denkt aan mobiliteit, zorg en welzijn, milieu, ruimtelijke en economische ontwikkeling. Juist in een bestuurslaag waarvan de legitimiteit regelmatig ter discussie staat, is het duidelijk communiceren van politieke standpunten van doorslaggevend belang. Ik wil daar de resterende periode in de Provinciale Staten graag een actieve bijdrage aan leveren."


-----------------------


---- --