Gemeente Noordwijk

Leerlingen van basisschool Zeehonk winnen prijs voor werkstuk Middengebied

Vanmorgen ontvingen groep 6 van CBS Zeehonk uit handen van wethouder Piet Barnhoorn een prijs voor hun werkstuk over het Middengebied. De prijs bedraagt 200 euro vrij te besteden. Het werkstuk was een reactie op een oproep van het projectbureau Middengebied aan leerlingen van basisscholen in Noordwijk om hun mening te geven over de toekomst van het Middengebied.

"Wat zou jij willen dat er met het Middengebied gebeurt?", vroeg het projectbureau Middengebied aan kinderen op basisscholen in Noordwijk. Aan deze oproep is op creatieve wijze gehoor gegeven door leerlingen van groep 8 van De Witte School, groep 6 van CBS Zeehonk, groep 8b van De Jutter, groep 8 van De Bronckhorst, groep 7 en 8 van de Klaverweide en Groep 8 van De Zeevlam.

Uit een rijke waaier aan tekeningen, plattegronden en zelfs maquettes selecteerden wethouder Piet Barnhoorn en projectleider Hein Struben een prijswinnaar: groep 6 van CBS Zeehonk. Onder begeleiding van juf Marieke Hoogesteger zijn de planologen en landschapsarchitecten in de dop aan het tekenen en plakken gegaan. Dit leverde een mooie collage op van 6 tekeningen die ieder een deel van het Middengebied representeerden. Ideëen voor recreëren, natuur en wonen

Wethouder Piet Barnhoorn: Wat mij bijzonder aanspreekt is dat er echt is samengewerkt door de kinderen. Met zn allen hebben ze een totaalplan opgeleverd voor hun Middengebied met ideeën voor recreëren, natuur en wonen. Bovendien hebben ze dit heel knap uitgewerkt, met echte legendas en sprekende kleuren. Later dit jaar willen we wederom scholen gaan benaderen en naar hun ideeën en plannen vragen voor het Middengebied. We zijn bezig om een lange termijn visie voor het Middengebied in te vullen. De jeugd heeft de toekomst, dus is het logisch dat ze hier nu al over mee mogen denken. Hun reactie en inbreng nemen we serieus.

Noordwijk, 20 april 2005

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 12-05-2005