Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


12 mei 2005


Neede - Rijbewijs kwijt


Agenten hebben woensdagmorgen het rijbewijs van een 64 jarige automobilist uit Neede ingevorderd. De man had die ochtend in korte tijd twee aanrijdingen veroorzaakt. Rond 08.05 uur botste hij op de Gosselinkweg tegen een geparkeerde auto. 45 minuten later botste hij op de Ruwenhofstraat weer tegen een geparkeerde auto. De man bleef ongedeerd, maar moest wel het rijbewijs inleveren. De politie maakt tevens een proces verbaal op.


's-Heerenberg - Man mishandeld

Agenten hebben afgelopen nacht een 21 jarige inwoner uit 's-Heerenberg aangehouden. De man wordt er van verdacht uur een 40 jarige man uit 's-Heerenberg mishandeld te hebben. De 40 jarige liep rond 02.30 uur op het Kruisstuk. Hij werd opeens geschopt en geslagen door een groep van ongeveer 4 of 5 voor hem onbekende personen. Hij viel en terwijl hij op de grond lag werd hij nog geschopt. Getuigen hebben zich over de man ontfermd. Van één van de daders was het signalement bekend en agenten konden de 21 jarige vlakbij de plaats van de mishandeling aanhouden. De 40 jarige had diverse verwondingen aan zijn hoofd en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen die zich nog niet gemeld hebben, contact op te nemen via 0900 - 8844.


Winterswijk - Gewond na aanrijding


Een 65 jarige automobiliste uit Aalten raakte woensdagmorgen gewond na een aanrijding. De Aaltense reed rond 10.00 uur over de Misterweg. Op een gegeven moment moest zij stoppen en een 79 jarige automobilist uit Aalten boste achterop haar auto. De vrouw werd met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Vorden - Inbraak in woning


Woensdagmiddag werd ingebroken in een woning aan de Mosselweg. De bewoners kwamen rond 12.30 uur thuis en zagen een onbekende witte auto bij de woning staan. Opeens kwamen er twee mannen uit de woning, die er vandoor gingen in de witte auto. Bleek dat de gehele woning was doorzocht en een beeldscherm was weggenomen. De politie is een onderzoek gestart, een eerste buurtonderzoek heeft niets opgeleverd.


Neede - 90 bestuurders te hard


Agenten hebben woensdagmiddag bij een controle aan de Parallelweg 90 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van ruim 800 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km. Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN



---- --