Politie Zaanstreek-waterland


14:19 11-MEI-05
ZAANDAM, EBBEHOUT

Politie houdt man met vals rijbewijs aan

De politie heeft een 26-jarige Zaandammer aangehouden die probeerde een nieuw rijbewijs te verkrijgen door een vals oud rijbewijs in te leveren. Bij controle in het Stadskantoor stond het rijbewijsnummer van het oude rijbewijs als blanco gestolen geregistreerd. De verdachte is in afwachting van verder onderzoek en nader verhoor ingesloten en in verzekering gesteld.

15:00 11-MEI-05
ZAANDAM, VERMILJOENWEG
Gordelcontrole
Bij een kleine verkeerscontrole hebben agenten 12 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Eén auto had scherp uitstekende delen en drie bestuurders konden geen rijbewijs tonen. Een automobilist reed op de verkeerde baan en kreeg een bekeuring voor spookrijden.

20:07 11-MEI-05
ASSENDELFT, BRANDAKKERSTRAAT

Jongen aangehouden voor slaan met stok

Een 14-jarige jongen uit Assendelft is door de politie aangehouden omdat hij een 16-jarige plaatsgenoot met een stok zou hebben geslagen. Het slachtoffer vertelde dat hij op zijn brommer langs een groepje jeugd reed toen de verdachte hem met een stuk hout hard op zijn rug sloeg. De bromfietser heeft de gewaarschuwde agenten aangewezen wie hem zou hebben geslagen. Na aanhouding gaf de jonge verdachte wisselende verklaringen over wat er gebeurd was. Hij is voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

02:44 12-MEI-05
WESTZAAN, OVERTOOM

Oude boerderij afgebrand

De politie onderzoekt een uitslaande brand in een oude boerderij waarbij een 47-jarige bewoner en 33-jarige huisgenoot met ademhalingsklachten per ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Een bewoner vertelde dat hij wakker werd van de rookontwikkeling en na het wekken van zijn huisgenoot naar buiten was gevlucht. Samen hebben de mannen daarna de hond naar buiten gehaald waarna het dier met de dierenambulance naar het asiel is gebracht. Naar de oorzaak van de brand wordt gezocht door de technische recherche. De boerderij is geheel uitgebrand.

10:08 12-MEI-05
WORMERVEER, HYACINTSTRAAT

Motorfiets van erf gestolen

Een 26-jarige man uit Wormerveer heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn motorfiets. Het voertuig, een blauwe Kawasaki GPX 600 R, stond op het afgesloten erf van zijn woning op slot geparkeerd onder een hoes. De motorfiets verdween in de nacht van woensdag op donderdag en is voorzien van kenteken MK-32-ZV. Het slot van de poort was geforceerd.


Verkeershandhaving

R. de Haan.
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-120505

19:00-21:30 11-MEI-05
PURMERLAND

Mobiele snelheidscontrole

Tijdens een snelheidscontrole op woensdagavond in Purmerland werden in totaal 352 voertuigen gecontroleerd op de maximumsnelheid. Hiervan reed 10% sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/h.

14:00-16:00 11-MEI-05
ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG
Verkeerscontrole
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden woensdagmiddag een verkeerscontrole op de H. Gerhardstraat en de Zuidervaart in Zaandam. 21 bestuurders ontvingen ter plekke een boete voor het niet dragen van de autogordel. 4 bestuurders ontvingen een boete voor respectievelijk het niet dragen van een helm, niet kunnen tonen van het rijbewijs/ bromfietscertificaat.

---- --