Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


12 mei 2005


Twello - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (woe/do) bij een controle aan de Jupiter een 62 jarige automobilist uit Twello betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,6 prom. De man kreeg een boete.


Zutphen - Diefstal uit bedrijfswagen


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijfswagen. Weggenomen werden enkele gereedschapskoffers met daarin onder andere een boormachine en een zaagmachine. Verder was de achterruit verdwenen. Een 55 jarige Zutphenaar heeft aangifte gedaan.


Laren - Inbraak zwembad


Bij het zwembad aan de Holterweg werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Er werden twee ramen vernield en een deur geforceerd. Weggenomen werden een hoeveel snoep, frisdrank, etenswaren en een portemonnee met een onbekend geldbedrag.


Zutphen - Door rood rijden


Agenten hebben woensdagmiddag bij een controle op de kruising Nieuwstad / Stationsplein 7 bestuurders betrapt op het rijden door het rode licht. Zij kunnen een boete tegemoet zien. Verder werd 1 bestuurder bekeurd voor het niet handsfree bellen.


Terwolde / Nijbroek - 22 bestuurders te hard


Agenten hebben woensdagavond bij controle op de Bekendijk in Terwolde 4 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 156 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km. Er is hier 80 km toegestaan.


In Terwolde op de Bekendijk reden donderdagavond 13 van de 221 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km. Er is hier 60 km toegestaan.


Op de Vaassenseweg in Nijbroek werden 51 bestuurders gecontroleerd. 5 reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km. Hoogst snelheid is niet bekend.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --