Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 12 mei 2005

Veilig vliegen naar Kreta, stoot busreizen naar Spaanse Costas van de troon.

Jongeren brengen deze zomer hun vakantie door in Chersonissos op Kreta, 65% van de jongeren gaat met het vliegtuig op vakantie en zij verblijven in hotels en appartementen. De gemiddelde leeftijd voor een vakantie zonder ouders met GoGo Tours is 19 jaar.

GoGo Tours trekt deze conclusies uit de tot nu toe gemaakte boekingen voor het zomerseizoen. De tien populairste bestemmingen deze zomer zijn:
1. Chersonissos, Kreta (16,4%)

2. Marmaris (9,4%)

3. Lloret de Mar (9,3%)

4. Salou (8,2%)

5. Blanes (6,8%)

6. Mallorca (5,9%)

7. Siofok (Hongarije) (5,5%)

8. Kroatië (5,2%)

9. Albufeira (Portugal) (4,3%)

10. Rimini (3,7%)
Opvallend in deze top tien is, dat Lloret de Mar aan populariteit wint en nu zelfs populairder is dan Salou. Vorig jaar boekte nog ruim 4% meer jongeren voor Salou dan voor Lloret de Mar. Ook opvallend is Kroatië, dit jaar nieuw in de top tien.

65% van de jongeren kiest voor het vliegtuig als vervoermiddel. Het percentage busreizen wordt de laatste jaren steeds kleiner. Voor het verblijf op de bestemming verkiezen de jongeren appartementen en hotels boven campings.

De touroperator inventariseerde tevens de belangrijkste redenen voor jongeren om op vakantie te gaan. De meest genoemde reden bleek "stappen en feesten" te zijn. Andere belangrijke redenen zijn "nieuwe mensen leren kennen", "weg uit de dagelijkse omgeving", " het scoren van een vakantieliefde", "andere landen leren kennen" en "avontuur" te zijn.

Dat avontuur een belangrijke beweegreden is om op te vakantie te gaan, blijkt ook uit de populairiteit van de "avontuurlijke" bestemmingen in Oost-Europa zoals Macedonië, Kroatië, Bulgarije en Hongarije. Kroatië en Hongarije staan nu al in bovengenoemde top tien. Macedonië en Bulgarije zijn hard op weg volgend jaar een plek in de top tien te krijgen. Een andere verklaring voor de populariteit van de Oost-Europese bestemmingen is, dat eten en drinken ter plaatse een stuk goedkoper is, dan op de bekende Zuid-Europese bestemmingen.

Bij het boeken van een jongerenvakantie zijn doorslaggevende argumenten prijs, accommodatie, veiligheid en activiteiten op de bestemming. GoGo Tours biedt al reizen aan vanaf E 89,- en dit blijkt veel jongeren aan te trekken. Veiligheid is van groot belang. De afgelopen dagen ontvangt de organisatie veel telefoon en mail van ongeruste jongeren die willen weten met welke luchtvaartmaatschappij gevlogen wordt. Dat er alleen met Transavia gevlogen wordt, is voor veel jongeren een opluchting.

GoGo Tours maakt zich op voor het hoogseizoen, er zijn inmiddels 100 reisleiders aangenomen en getraind. Deze reisleiders zorgen voor een vlekkeloze vakantie. Deze zomer zullen naar verwachting weer bijna 50.000 jongeren met GoGo Tours op vakantie gaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

GoGo Tours / Sunweb Vliegreizen
Sylvia Kornet - Public Relations & Communicatie
Postbus 1439
3000 BK ROTTERDAM
Tel. 010-2802146
Fax. 010-4137821
mailto:Sylvia.kornet@gogo.nl

www.sunweb.nl
www.gogo.nl

---- --