Gemeente Oldenzaal


Gemeente stimuleert recreatie en toerisme in Oldenzaal
Gepubliceerd op 12-5-2005

Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs richtlijnen en criteria vastgesteld voor besteding van het gemeentelijke budget voor recreatie, toerisme en stadspromotie. Hiermee wil de gemeente, onder regie van portefeuillehouder Lempsink, een stimulans geven aan de promotie van de stad Oldenzaal en de ontwikkeling van nieuwe producten op dat gebied.

Vanuit het toeristisch-recreatief beleid stelt de gemeente jaarlijks een budget beschikbaar, dat deels bestaat uit de opbrengsten vanuit de toeristenbelasting. Met ingang van 2005 wordt de volgende verdeling gemaakt:

Ten eerste is een maximum bedrag van 35.000,-- beschikbaar gesteld voor sponsoring van evenementen op het gebied van recreatie en toerisme. Middels sponsoring wil de gemeente Hanzestad Oldenzaal, de glimlach van Twente meer naamsbekendheid geven en zodoende recreatie en toerisme een positieve impuls geven. Ten tweede wil de gemeente stimuleren dat er gezamenlijk wordt gewerkt aan productontwikkeling. Bijvoorbeeld het opzetten van bijzondere arrangementen of de ontwikkeling van geheel nieuwe producten. Het subsidieplafond hiervoor is vastgesteld op 10.000,-- in het jaar 2005. Het uiteindelijke en gezamenlijke doel is Oldenzaal op de kaart te zetten als een attractieve, levendige stad die zich uitstekend leent voor een gezellige vakantie of een dagje uit.

Evenementenorganisaties kunnen hun sponsorpakketten toezenden aan het college. Hetzelfde geldt voor stichtingen en organisaties die subsidie willen aanvragen voor toeristisch-recreatieve productontwikkeling.