Gemeente Oldenzaal


Verscherpt toezicht op openingstijden horecagelegenheden

Gepubliceerd op 12-5-2005

Donderdag 12 mei, vrijdag 13 mei en dinsdag 17 mei zijn de laatste lesdagen van scholieren van de verschillende locaties van het Twents Carmel College. In verband met de klachten vorig jaar van ouders en leraren over de openingstijden van horecagelegenheden, heeft de gemeente besloten dit jaar de betreffende gelegenheden vooraf te waarschuwen zich aan de voorgeschreven openingstijden in de APV te houden.

De APV schrijft voor dat horecagelegenheden hun deuren mogen openen vanaf 7.00 uur. In het verleden is het voorgekomen dat zij al om 6.00 uur opengingen, wat er mede oorzaak van was dat leerlingen op hun laatste lesdag al zeer vroeg in de ochtend in beschonken toestand verkeerden. Om dergelijke incidenten zoveel mogelijk te voorkomen, zal de gemeente dit jaar het toezicht op naleving van de voorgeschreven openingstijden aanscherpen. Bovendien zal de gemeente, middels controles door handhavingsambtenaren, toezien op naleving van de voorschriften inzake het schenken van alcohol aan minderjarigen.

Overigens wil de gemeente benadrukken dat in deze ook een grote verantwoordelijkheid ligt bij de leerlingen en de ouders zelf. Terug naar boven