Ingezonden persbericht


56b9d0.jpg

Valess misleidt consument niet met Lekker geen vlees, lekker van zuivel Campina wint kort geding, aangespannen door het Voorlichtingsbureau Vlees

Tilburg, 12 mei 2005 De rechtbank in Arnhem heeft vandaag bepaald dat Campina door mag gaan met de huidige succesvolle campagne van Valess, een nieuwe variatie op vlees dat sinds februari 2005 op de markt is. Campina is op alle belangrijke punten in het gelijk gesteld. Campina woordvoerder Wim van den Heuvel: "Wij waren zeer verbaasd dat het Voorlichtingsbureau Vlees dit kort geding had aangespannen en zijn blij met deze uitspraak. Hierdoor kunnen wij doorgaan met onze Valess campagne en blijven wijzen op de voordelen van Valess, de lekkere én gezonde variatie op vlees. Valess is gemaakt op basis van verse zuivel en voedingsvezels en bevat gemiddeld minder vet en minder verzadigde vetzuren dan de meeste verkochte vleessoorten. Het eten van minder vette producten en minder verzadigde vetzuren draagt bij aan de gezondheid."

Het Voorlichtingsbureau Vlees had een kort geding tegen Valess aangespannen omdat ze vinden dat Campina de consument misleidt door een onterechte vergelijking te maken tussen Valess en vlees en te suggereren dat Valess gezonder is dan vlees. De rechtbank heeft vandaag bepaald dat de uitingen van Valess geen misleidende mededelingen bevatten. De slogan Valess. Lekker geen vlees. Lekker van zuivel mag door Campina gebruikt blijven worden. Ook de verpakking van Valess voldoet aan de eisen en hoeft niet te worden aangepast. In verband met de voorwaarden voor vergelijkende reclame dient Campina de consument via de Valess website nadrukkelijker te informeren door vermelding te maken van het iets hoger zoutgehalte van het product en het ontbreken daarin van ijzer. Deze informatie gaat Campina de komende twee weken toevoegen aan de site.

"Sinds de introductie van Valess is het een groot succes. Al meer dan één miljoen verpakkingen zijn verkocht. Campina is tegemoet gekomen aan de wens van veel Nederlanders om af en toe een dag geen vlees te eten. In mei gaan we dan ook door met de huidige campagne op TV, radio en print", aldus Wim van den Heuvel.

Valess, een revolutie in gezond én lekker eten: lekker geen vlees, lekker van zuivel Valess bevat slechts 4% vet (9% voor de gepaneerde varianten) en heeft door het gebruik van plantaardige olie een relatief hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor past het in een uitgebalanceerd dieet. Valess wordt bereid uit magere melk. Daarom bevat Valess hoogwaardig eiwit en is bovendien rijk aan calcium. Aan Valess is zout toegevoegd maar Valess bevat geen ijzer. Door de toevoeging van natuurlijke voedingsvezels heeft Valess een verrassend stevige bite. Valess kan eenvoudig en snel bereid worden.

Campina
Campina is een internationale coöperatieve onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivel- en zuivelverwante consumentenproducten en hoogwaardige ingrediënten voor de voedings- en farmaceutische industrie. Campina telt ongeveer 7.000 werknemers en heeft een jaaromzet van circa 3,5 miljard euro. De onderneming bezet topposities in de markten waarin ze actief is met consumentenmerken als Campina, Landliebe en Mona. Daarnaast opereert Campina wereldwijd met zijn groep Industriële Producten. Deze ingrediëntengroep, met de divisie DMV International, is een succesvolle partner voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

__________________________________________EINDE PERSBERICHT___________________________________