Gemeente Terneuzen

Persbericht 11-05-2005

Dichtregel bekroont Scheldeboulevard

Donderdag 12 mei om 14.30 uur, zal burgemeester J.A.H. Lonink van Terneuzen een dichtregel onthullen op de vernieuwde Scheldeboulevard in Terneuzen. De regel is geschreven door de Terneuzense dichter A. van der Veeke.

De Scheldeboulevard is enkele jaren geleden vernieuwd. Ter bekroning van dit werk is nu ter hoogte van het stadhuis een dichtregel aangebracht. De regel is van toepassing op deze locatie aan de Schelde. De regel is geschreven door de Terneuzense dichter en publicist André van der Veeke. De realisering van de regel in het plaveisel is verzorgd door kunstenaar Ronny Ivens. Het betreft één regel uit het gedicht De oogst van de kust, oorspronkelijk afkomstig uit de bundel Reizigers voor alle richtingen maar speciaal voor deze gelegenheid voor de gemeente Terneuzen herschreven. De heer Van der Veeke zal het gedicht onder muzikale begeleiding zelf voordragen.

De heer van der Veeke is in 1947 geboren in Rotterdam, maar woont inmiddels het merendeel van zijn leven in Terneuzen. Hij is hoofdredacteur van Ballustrada, medewerker Zeeuws Tijdschrift en medewerker bij de Slibreeks. Hij schrijft poëzie, korte verhalen en columns. Werken van de heer van der Veeke zijn onder andere gepubliceerd in de Poëziekrant, Hollands Maandblad, het Biografiebulletin en Kruispunt.

De heer Ivens is grafisch ontwerper, illustrator, en beeldhouwer, hij maakt beelden in metaal, graniet of in combinaties van beiden.

Noot aan de redactie:
Welke regel uit het gedicht wordt geplaatst, blijft nog even een verrassing.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie, Dirk Timmers telefoonnummer: 0115 455 523

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright