Ingezonden persbericht


Wereldwijde distributieovereenkomst CommVault en Hitachi Data Systems voor databeheer- en beschermingsoplossingen

HDS versterkt storage-oplossingen met CommVault QiNetix Product Suite

Utrecht, 11 april 2005 - CommVault Systems, leverancier van geïntegreerde enterprise-databeheeroplossingen, en Hitachi Data Systems (HDS) hebben een wereldwijde distributieovereenkomst gesloten. Volgens deze overeenkomst gaat HDS de QiNetix-software van CommVault onder de naam 'Hitachi Data Protection Suite Powered by CommVault' leveren. HDS integreert deze Hitachi Data Protection Suite in het Hitachi Business Continuity Solutions-raamwerk. Gebruikers profiteren van de krachtige combinatie van de QiNetix-productreeks met het HDS storage-portfolio voor maximale databescherming en betrouwbaarheid tegen lagere kosten. De meerjarige overeenkomst houdt in dat beide partijen support, training en professional services leveren aan klanten en samen nieuwe producten en functionaliteit gaan ontwikkelen.

De distributieovereenkomst vormt een aanvulling op de bestaande relatie tussen CommVault en HDS, die onder andere de levering van gezamenlijke oplossingen voor back-up zonder verstoring omvat. HDS heeft gekozen voor samenwerking met CommVault op basis van de krachtige technologie, product- en marktstrategie en flexibiliteit. De integratie van QiNetix in het bestaande databeheerportfolio van HDS zorgt voor een krachtige oplossing die tegemoetkomt aan specifieke klantapplicaties. Dit resulteert in kosteneffectief en betrouwbaar databeheer.

Voor CommVault betekent de overeenkomst een groter bereik in de storage-markt. Samenwerken met de marktleider op het gebied van grootschalige storage-virtualisatieoplossingen opent nieuwe markten. HDS selecteerde CommVault QiNetix als Hitachi Data Protection Suite op basis van vier criteria: kracht van de producten, naadloze schaalbaarheid in diverse heterogene marktsegmenten met één codebasis, één enkele beheerinterface en de aanvulling die de producten bieden op het HDS-portfolio. "De bedrijfsstrategie van HDS richt zich op de levering van storage-beheersoftware die Application Optimized Storage-oplossingen ondersteunen", zegt Jack Domme, Vice-President Storage Management Software van HDS. "In dat kader moeten we een krachtige set beheertools bieden, die worden gebruikt in de complete storage-productlijn. Door samen te werken met CommVault, kunnen we onder andere de Windows-markt betreden."

Bob Hammer, CEO van CommVault: "Deze overeenkomst komt ons, HDS én onze gezamenlijke klanten ten goede. De integratie van onze QiNetix-technologie in de storage-software van HDS brengt twee architecturen samen in één naadloze oplossing. Gebruikers profiteren hierdoor van een eenvoudig te gebruiken oplossing met hoge prestatieniveaus voor applicatie- en databescherming."

Het gezamenlijke CommVault/HDS-product komt vanaf 12 mei 2005 op de markt. Meer informatie is te vinden op http://www.commvault.com/news_story.asp?id=256.

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.900 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com.

CommVault Systems
CommVault Systems biedt geïntegreerde databeheeroplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van complexe storage-netwerken. Het CommVault QiNetix-platform, gebaseerd op de eigen Common Technology Engine, integreert Galaxy-back-up en -recovery, point-in-time replicatie, hiërarchisch storage-beheer, archivering voor regelgeving, serviceniveaubeheer en softwareoplossingen voor storage resource-beheer. QiNetix ondersteunt gebruikers bij het oplossen van problemen, zoals kleinere back-up-windows, oplopende tapekosten, snelle recovery van bedrijfskritische data en het voldoen aan regelgeving op de lange termijn. Deze complete aanpak resulteert in eenvoudiger, geautomatiseerd en kosteneffectief databeheer. Gebruikers kunnen QiNetix-componenten sneller en met minder inspanning en kosten toevoegen en integreren dan met afzonderlijke producten mogelijk is. Het hoofdkantoor van CommVault Systems is gevestigd in Oceanport, New Jersey, in de Verenigde Staten. CommVault Nederland is gevestigd in Utrecht.