Arcadis NV

PERSBERICHT

Arnhem, 12 mei 2005

ARCADIS VERSTERKT POSITIE IN BELGISCHE MARKT

ARCADIS, de internationale advies-, ingenieurs en projectmanagement onderneming, heeft vandaag bekend gemaakt dat ze 100% van de aandelen van de Belgische groep SWK heeft overgenomen. SWK is een advies- en ingenieursbureau actief in infrastructuur met kantoren in Gent, Antwerpen en Oostende. De onderneming heeft een jaaromzet van EUR 5,9 miljoen en 50 medewerkers. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Met de overname van SWK versterkt ARCADIS haar Belgische activiteiten. Zo biedt SWK specialistische kennis op het vlak van verkeer, mobiliteit, havens en waterbouw. Daarnaast verstevigt ARCADIS met deze overname haar regionale aanwezigheid rond Gent en Oostende.

Door de aansluiting bij ARCADIS kan SWK haar dienstenaanbod en kennispotentieel verder verbreden. Bovendien versterkt de multidisciplinaire aanpak en de uitwisseling van internationale expertise binnen ARCADIS de kwaliteit van de dienstverlening. Met deze overname heeft ARCADIS in België 535 medewerkers en een jaaromzet van EUR 48 miljoen.

"ARCADIS heeft de afgelopen jaren in België een uitstekende reputatie en performance opgebouwd", zegt Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS. "Door deze acquisitie versterkt ARCADIS zijn positie in de top 3 van ingenieursbedrijven in de Belgische markt met alle potentie om door te groeien. De kennis van SWK is daarbij een waardevolle aanvulling."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur - Milieu - Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van EUR 900 miljoen. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Verantwoordelijk en betrokken, denken en doen. Resultaat telt.



Arcadis NV