United Services Group


---

persbericht

Resultaten eerste kwartaal 2005 United Services Group N.V.
· Zeer sterke resultaatverbetering t.o.v. 1e kwartaal 2004
· Verbetering brutowinstmarge van 27,6% naar 28,2%*
· Aanhoudende groei in relevante uitzendmarkten
· Stroomlijning merkenstrategie begin 2006 afgerond
· USG People N.V. nieuwe naam United Services Group N.V.

Prognose heel 2005: bedrijfsresultaat van tenminste 60 miljoen euro

Kernpunten eerste kwartaal 2005: 1e kwartaal 2004: Verschil:


· Bedrijfsresultaat: 8,6 miljoen euro 1,0 miljoen euro plus 7,6 miljoen euro
· Nettoresultaat: 4,6 miljoen euro min 0,9 miljoen euro plus 5,5 miljoen euro
· Winst per aandeel: 20 cent min 4 cent plus 24 cent


· Omzet: 308,9 miljoen euro plus 9,0% *
· Brutomarge: 87,1 miljoen euro plus 5,9%
· Kosten: 78,6 miljoen euro min 3,4%


* Gecorrigeerd met deconsolidatie-effect Fa-med en verschillen in declarabele dagen eerste kwartaal 2005 ten opzichte van 2004.

Almere, 12 mei 2005
CEO Alex Mulder: "Het is verheugend om te constateren dat de eerder ingezette maatregelen ter verbetering van de efficiency en het opvoeren van onze commerciële slagvaardigheid ook in het eerste kwartaal van 2005 tot uitdrukking komen in een voortzetting van de positieve ontwikkeling van de financiële resultaten van onze onderneming. Gecorrigeerd met de omzet van het vorig jaar verkochte bedrijf Fa-med en één werkdag minder in het eerste kwartaal van 2005, zijn wij met een omzetstijging van 9% ten opzichte van het eerste kwartaal 2004 niet ontevreden. Start Uitzendbureau won in Nederland over het eerste kwartaal marktaandeel, terwijl zij haar brutomarge op peil wist te houden. De uitstekende prestaties van onze Belgische ondernemingen leidden ook in het eerste kwartaal 2005 tot zowel vergroting van marktaandeel als een verdere stijging van de bijdrage aan het groepsresultaat. De markten waar wij actief zijn vertonen een gezonde groei. In Nederland wordt die groei overigens vooral veroorzaakt door een toenemende vraag naar flexibel inzetbaar personeel van met name grotere en exporterende ondernemingen. In het, vooral voor Unique Uitzendburo, zeer belangrijke segment van het midden- en kleinbedrijf (MKB) blijft toename in de vraag naar flexibel personeel nog goeddeels uit. Recente voorspellingen van onderzoeksbureau EIM geven overigens aan dat de werkgelegenheid in het MKB- segment naar verwachting in 2006 weer zal gaan groeien, waardoor ook hier de vraag naar (flexibel) personeel binnenkort zal toenemen.
Al met al zien wij de komende drie, traditioneel betere, kwartalen met vertrouwen tegemoet en verwachten wij over heel 2005 een bedrijfsresultaat te realiseren van tenminste 60 miljoen euro."


---

Algemene ontwikkelingen

United Services Group N.V. heeft in het eerste kwartaal van 2005 een bedrijfsresultaat behaald van 8,6 miljoen euro (2004: 1,0 miljoen euro).
De omzet in de eerste drie maanden is uitgekomen op 308,9 miljoen euro (2004: 291,8 miljoen euro). Rekening houdend met de omzet van het in het tweede kwartaal 2004 verkochte Fa-med en één declarabele dag minder in het eerste kwartaal 2005, bedroeg de omzetstijging 9%. De brutowinst is uitgekomen op 87,1 miljoen euro (2004: 82,3 miljoen euro). De brutowinstmarge verbeterde van 27,6% naar 28,2%. De in 2004 in gang gezette samenvoeging van de twee Nederlandse hoofdkantoren en de invoering voor het automatiseringsysteem `Flex Management System' (FMS) droegen al enigermate bij aan de verlaging van het kostenniveau in het eerste kwartaal van 2005 tot 78,6 miljoen euro (2004: 81,3 miljoen).

Door strakke cashflowbeheersing is het negatieve saldo van de rentebaten en de rentelasten verder teruggebracht met 0,75 miljoen euro naar min 1,7 miljoen euro. Het nettoresultaat verbeterde met 5,5 miljoen euro tot 4,6 miljoen euro (2004: min 0,9 miljoen euro). De invoering van FMS verloopt volgens planning. Na de uitrol bij Ad Rem, welke begin 2005 plaatsvond, is ook Unique enkele weken geleden succesvol overgegaan op FMS. In de komende maanden volgen de overige werkmaatschappijen inclusief Start, waarna alle backoffice-activiteiten in het vierde kwartaal 2005 geconcentreerd zullen zijn in Almere.

Ontwikkelingen per vestigingsland in hoofdlijnen

Nederland
De Nederlandse uitzendmarkt vertoonde in de eerste 12 weken van 2005 een duidelijk herstel met een volumegroei van 12,8%. Met name in de sectoren Techniek en Administratief was sprake van dubbelcijferige groei, waarbij de groei in het industriële segment wat temperde. In de medische sector was nog sprake van een volumedaling, zij het dat de daling in dit segment inmiddels duidelijk afvlakt. In de vergelijking tussen de marktcijfers en USG, waarbij het aantal werkbare dagen in het eerste kwartaal van 2005 en 2004 vergelijkbaar zijn gemaakt, bedraagt de omzetgroei van USG's uitzend- en detacheringsactiviteiten 10,5%.
Het verschil met de marktgroei wordt verklaard bij United Office Services. Het operationele resultaat uit Nederlandse activiteiten bedroeg in het eerste kwartaal bijna 6 miljoen euro (2004: min 131.000 euro). Bij alle werkmaatschappijen was sprake van een duidelijke tot forse verbetering van de bedrijfsresultaten, waarbij de resultaatverbetering bij Start 5,4 miljoen euro bedroeg ten opzichte van het eerste kwartaal 2004.
Bij de werkmaatschappijen Medi Interim en United Restart resulteerden de in 2004 getroffen maatregelen in een verliesreductie met 1,3 miljoen euro tot min 0,4 miljoen euro (2004: min 1,7 miljoen euro). United Office Services realiseerde een stijging van het bedrijfsresultaat met ruim 30% tot 3,9 miljoen euro. Het achterblijven bij de marktgroei bij United Office Services is vooral het gevolg van een aangescherpt margebeleid binnen deze divisie die in het eerste kwartaal 2005 heeft geleid tot een duidelijke stijging van de brutowinstmarge. Tegelijkertijd is de verkooporganisatie van Unique anders ingericht waardoor de commerciële productiviteit hier tijdelijk onder druk heeft gestaan. Ook de relatief hoge penetratiegraad in het laatcyclische MKB-segment, waar de toename in de vraag naar (flexibel) personeel nog op gang moet komen, is een oorzaak van de groeiachterstand.
De divisie techniek zag haar omzet in het verslagkwartaal met ruim 19% toenemen en verbeterde haar operationele winst met 0,8 miljoen euro tot 1,4 miljoen euro (2004: 0,6 miljoen euro).


---

De overige activiteiten (o.a. Luzac College en de callcenterbedrijven Call-IT en Telecom Direct) lieten een omzetgroei zien van circa 10% en ook hier kwam de operationele winst met 1,7 miljoen euro circa 12% hoger uit ten opzichte van het eerste kwartaal 2004. De vooruitzichten op de Nederlandse uitzendmarkt zijn voor de komende kwartalen positief te noemen. Vooral de eerder genoemde voorspellingen van onderzoeksbureau EIM inzake de groei van werkgelegenheid in het MKB in 2006 vinden wij bemoedigend.

België
De Belgische uitzendmarkt kende ook in het eerste kwartaal van 2005 met circa 12% een stevige groei ten opzichte van het eerste kwartaal 2004. De Belgische werkmaatschappijen zagen hun omzet met in totaal 9,5% toenemen. Gecorrigeerd met een voorziene volumeafname van een omvangrijk industrieel project, dat eind 2003 van start ging, bedroeg de omzetstijging van USG België 16,5%. De brutomarge verbeterde, dankzij omzetgroei met specialistische dienstverlening van Unique, Secretary Plus en United Technical Services, met enkele procentpunten ten opzichte van het eerste kwartaal 2004. Secretary Plus presteerde met een omzetgroei van 31% opvallend goed. Het operationele resultaat van USG België nam in het eerste kwartaal van 2005 met ruim 69% toe tot 3,8 miljoen euro (2004: 2,2 miljoen euro). De Belgische uitzendmarkt vertoont sinds 2003 een gezonde groei en de verwachting is dat deze groei zich in de komende kwartalen zal voortzetten.

Spanje
USG Spanje (Start People, Unique en SYS) realiseerde in het eerste kwartaal van dit jaar een 9% hogere omzet ten opzichte van het eerste kwartaal 2004, waarbij aangetekend dat in het verslagkwartaal ook in Spanje sprake was van minder declarabele dagen ten opzichte van het eerste kwartaal 2004. Het resultaat uit de Spaanse activiteiten was mede door eenmalige afvloeiingskosten 0,2 miljoen euro licht negatief (2004: 0,2 miljoen) bij een omzet van 46,9 miljoen euro. De verwachting is dat in de komende traditioneel sterkere kwartalen de operationele resultaten zich positief zullen ontwikkelen.

Italië
De omzet van Start Italië nam in het eerste kwartaal van 2005 toe met ruim 15%, hetgeen aan de bovenkant van de geschatte marktgroei is. Het aanloopverlies van deze in 2000 opgezette uitzendorganisatie met 35 vestigingen in voornamelijk Noord Italië, liep in het eerste kwartaal met 35,7% terug naar 0,5 miljoen euro (2004: 0,8 miljoen euro).Verdere autonome groei in combinatie met versnelde groei door acquisitie(s) in de nabije toekomst zal USG Italië de nodige kritische massa moeten geven voor structurele winstgevendheid op deze in potentie lucratieve uitzendmarkt.

Duitsland
Door versterking van het management van Unique Personal in het vierde kwartaal van 2004 met een commercieel directeur, afkomstig van Unique Nederland, en het opvoeren van marketinginspanningen werd een bescheiden omzetgroei gerealiseerd ten opzichte van het eerste kwartaal van 2004. Het traditioneel zwakke eerste kwartaal werd net als in het eerste kwartaal van 2004 met 0,5 miljoen euro verlies afgesloten. De verwachtingen zijn door versterking aan de commerciële kant van Unique Personal echter beduidend positiever. Hoewel ook hier geldt dat een hoger omzetvolume versneld gerealiseerd moet worden om gezonde winstmarges te kunnen realiseren. In onze strategische planning is daarom ook voor Duitsland voorzien in een groeipad door zowel autonome uitbreiding als door acquisities.


---

Vooruitzichten 2005

Op grond van de verwachting dat de huidige positieve trends in de voor onze onderneming relevante markten zullen aanhouden, achten wij een bedrijfsresultaat van tenminste 60 miljoen euro over heel 2005 realistisch.

Doelstellingen en strategie voor de komende jaren

De voorgenomen strategische aanpassingen van United Services Group zijn ambitieus. In de komende drie tot vijf jaar moet de omzet zijn gegroeid naar een niveau van circa 2 miljard euro. Daar is een gemiddelde omzettoename van minimaal 10% per jaar voor nodig. Het bedrijfsresultaat in procenten van de omzet zal moeten stijgen naar 6,5 à 7,5%. Een fors deel van de extra groei zal moeten worden gerealiseerd op de vier buitenlandse markten waar United Services Group actief is. Bovendien zullen specialisaties weer een groter aandeel in de activiteitenportefeuille krijgen.

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren zal ook het strategisch merkenbeleid worden aangescherpt. Vastgesteld werd dat de identiteit en positionering van het groepsmerk United Services Group voor verbetering vatbaar is. Onderzoeken toonden aan dat de naamsbekendheid nog onvoldoende is en dat, zeker in relatie tot de bedrijfsomvang, te weinig autoriteit aan de overkoepelende merknaam kan worden ontleend. Daarnaast is er nog een aantal bedrijfseconomische argumenten om de bestaande merkenportfolio te herzien.

Te veel verschillende merken die in de huidige situatie zowel onderling als naar de holding toe onvoldoende samenhang tonen, leiden tot versnippering van marketingbudgetten, waardoor het verkrijgen van voldoende naamsbekendheid en autoriteit wordt bemoeilijkt.
Om deze redenen is ervoor gekozen om het aantal merken terug te brengen en in logische en herkenbare clusters vorm te geven die tevens recht doen aan onze succesvolle multiniche-strategie. Door aan de merken het logo van USG in verschillende uitvoeringen en kleuren toe te voegen wordt de onderlinge samenhang zichtbaar, waardoor het marketingsynergie-effect binnen de groep aanzienlijk zal toenemen. Dit voorgenomen merkenbeleid zal in belangrijke mate bijdragen aan de naamsbekendheid en heldere positionering van zowel onze werkmaatschappijen als van de beursgenoteerde holding die in de loop van 2005 onder de nieuwe naam: USG People N.V. door het leven zal gaan. Een treffende naam menen wij, omdat ons vak bij uitstek `people business' is.
Zowel algemene uitzenddiensten, detachering van specialistische functies in verschillende beroepscategorieën, executive search, alle vormen van callcenter-support tot en met outsourcing van gehele callcenters en opleidingen zijn core business. En ook op het terrein van reïntegratiediensten en outplacementprojecten zijn we één van de grootste spelers. Met onze vernieuwde merkenstrategie, waarin ook de dienstenportfolio van Start (onder de naam Start People) veel beter tot zijn recht zal komen, menen wij in de komende jaren aan al onze stakeholders meerwaarde te kunnen bieden. Vanaf vrijdag 20 mei aanstaande kunt u op onze website: www.unitedservicesgroup.nl een verdere uitwerking zien van de update van onze (merken)strategie.


---

Profiel United Services Group

United Services Group is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen en customer care-services. De aandelen United Services Group staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de Small company index (AScX). Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique, Start, Secretary Plus en Technicum (uitzending & detachering), United Restart (loopbaaninterventie, reïntegratie en jobcoaching), United Capacity, United Technical Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct en Call-IT (customer contact-centers), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.

De Executive Board
United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:
De heer Ron Icke RA Telefoon: +31 (0)36 529 95 05 De heer Leo W. Houwen Telefoon: +31 (0)36 529 95 07

Zoeksymbolen USG:
Reuters UINT.AS
Bloomberg UNINA

Zie ook onze website: www.unitedservicesgroup.nl

Belangrijke data:
16 mei 2005 notering ex dividend 26 mei 2005 betaalbaarstelling dividend
1 september 2005 publicatie halfjaarcijfers 17 november 2005 publicatie cijfers derde kwartaal 17 maart 2006 publicatie jaarcijfers 2005 9 mei 2006 jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Bijlagen:

· Geconsolideerde balans

· Geconsolideerde winst-en-verliesrekening

· Geconsolideerd kasstroomoverzicht

· Segmentatie-overzicht

· Kerncijfers

Noot:

1. Op de in bericht vermelde cijfers is geen accountantscontrole toegepast.
2. De in dit bericht opgenomen cijfers en strategische update zullen nader worden toegelicht tijdens een heden te houden:

· Persconferentie, 10.00 uur, ten kantore in Almere
· Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders, 15.00 uur, ten kantore in Almere
· Analistenbijeenkomst, 19.00 uur, The Grand te Amsterdam


---

Geconsolideerde balans per 31 maart 2005 (geen accountantscontrole toegepast) (bedragen in duizenden euro's)
31-mrt-05 31-dec-04 31-dec-04 (NL GAAP) Vaste activa
Goodwill 178.113 178.063 Immateriële vaste activa 6.505 8.478 176.196 Materiële vaste activa 32.840 33.418 33.418 Latente belastingvorderingen 75.408 77.158 69.110 Pensioenen 10.035 10.035 302.901 307.152 278.724 Vlottende activa
Handels en overige vorderingen 283.514 272.050 282.050 Liquide middelen 28.137 22.633 22.633 311.651 294.683 304.683 Totaal activa 614.552 601.835 583.407 Eigen vermogen 223.198 218.600 200.057 Aandeel derden 442 385 385 Totaal eigen vermogen 223.640 218.985 200.442 Schulden
Langlopende schulden
Leningen 99.250 118.000 118.000 Voorzieningen 7.622 7.622 8.587 106.872 125.622 126.587 Kortlopende schulden
Crediteuren en overige schulden 190.373 186.152 186.152 Pensioenverplichtingen 7.689 15.263 15.263 Rentederivaten 709 850 Leningen 72.332 39.385 39.385 Voorzieningen 12.937 15.578 15.578 284.040 257.228 256.378 Totaal schulden 390.912 382.850 382.965 Totaal eigen vermogen en schulden 614.552 601.835 583.407


---

Aansluiting vermogen
(bedragen in duizenden euro's)
Eindvermogen 31 december 2004 (NL GAAP) 200.057 Aanpassingen agv. de toepasssing van IFRS :
Pensioenen 10.035 Beëindiging afschrijving goodwill 10.468 Verdiscontering voorzieningen 965 Oprenting latente belastingvordering 1.079 Afschrijving goodwill Famed 1e kwartaal 2004 123- Waardering Swap per 1 januari 2005 850- Latente vennootschapsbelasting 3.031- Eindvermogen 31 december 2004 ( IFRS) 218.600 Resultaat 1e kwartaal 2005 4.565 Uitoefening opties in het 1e kwartaal 2005 33 223.198


---

Geconsolideerde winst en verliesrekening over het 1e kwartaal 2005 (geen accountantscontrole toegepast) (bedragen in duizenden euro's)
2005 2004 2004 (NL GAAP) Netto-omzet 308.856 291.769 291.769 Directe kosten 221.715 209.449 209.449 Brutoresultaat 87.141 82.320 82.320 Verkoopkosten 66.735 66.556 69.115 Algemene beheerkosten 11.828 14.755 14.590 Bedrijfslasten 78.563 81.311 83.705 Bedrijfsresultaat 8.578 1.009 -1.385 Financiële baten en lasten
Rentebaten 151 275 275 Rentelasten 1.817 2.685 2.494 Uitkomst van de financiële baten en lasten -1.666 -2.410 -2.219 Resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening voor belastingen 6.912 -1.401 -3.604 Belastingen -2.290 495 388 Aandeel in winst van ondernemingen waarin wordt
deelgenomen -57 15 15 Resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belastingen 4.565 -891 -3.201 Nettowinst 4.565 -891 -3.201 WPA in euro's 0,20 -0,04 -0,14


---

Aansluiting winst en verliesrekening 1e kwartaal 2004 Nettoresultaat 1e kwartaal 2004 volgens NL GAAP -3.201 Aanpassingen agv. de toepasssing van IFRS :
Pensioenen -165 Beëindiging afschrijving goodwill 2.559 Verdiscontering voorzieningen -147 Oprenting latente belastingvordering teruggedraaid -45 Latente vennootschapsbelasting over correcties IFRS 108 Nettoresultaat 1e kwartaal 2004 volgens IFRS -891


10

GECONSOLIDEERD KASSTROOMOVERZICHT (geen accountantscontrole toegepast) (bedragen in duizenden euro's)
Kasstroom uit operationele activiteiten 1e kwartaal 1e kwartaal 1e kwartaal 2005 2004 2004 (NL GAAP) Bedrijfsresultaat 8.578 1.009 -1.385 Afschrijvingen materiële en immateriële vaste activa 4.993 4.883 4.883 Afschrijvingen goodwill 2.559 Veranderingen in voorzieningen 0 168 168 Verandering in pensioenvordering 165 Veranderingen in werkkapitaal -8.969 769 769 4.602 6.994 6.994 Kasstroom uit bedrijfsoperaties
Ontvangen interest 151 275 275 Betaalde interest -1.725 -2.494 -2.494 Betaalde winstbelasting -6.530 205 205 Betaald ten laste van voorziening -2.733 -2.248 -2.248 Aandeel derden en resultaat deelnemingen 15 15
-10.837 -4.247 -4.247 Kasstroom uit operationele activiteiten -6.234 2.747 2.747 Kasstroom uit investeringsactiviteiten
Investeringen in goodwill -50 Investeringen in materiële en immateriële vaste activa -2.604 -1.905 -1.905 Desinvesteringen in materiële vaste activa 163 53 53 Acquisitie van groepsmaatschappijen -613 -613
-2.491 -2.465 -2.465 Kasstroom uit financieringsactiviteiten
Aflossing langlopende schulden -6.250 -6.913 -6.913 Ontvangst uit langlopende schulden
Opname bankkrediet 20.447 12.849 12.849 Emissie van aandelen 33 8 8 14.230 5.944 5.944 Toename/afname geldmiddelen 5.504 6.226 6.226 Mutatie geldmiddelen
Geldmiddelen per 1 januari 22.633 19.038 19.038 Toename/afname geldmiddelen 5.504 6.226 6.226 Geldmiddelen per 31 maart 28.137 25.264 25.264


---

SEGMENTATIE-OVERZICHT (geen accountantscontrole toegepast) (bedragen in duizenden euro's)
Resultaten United Office Services Q1 2005 Q1 2004 Netto-omzet
Nederland 43.405 44.750 België 43.596 39.953 Spanje 12.097 11.806 Duitsland 4.433 4.391 103.531 100.900 Operationeel resultaat
Nederland 3.859 2.967 België 3.522 1.922 Spanje -129 389 Duitsland -479 -482 6.773 4.796 Resultaten United Temping Services
Netto-omzet
Nederland 125.497 116.486 Spanje 34.757 31.237 Italië 8.383 7.272 168.637 154.995 Operationeel resultaat
Nederland -780 -6.201 Spanje -73 -208 Italië -515 -801
-1.368 -7.210 Resultaten United Technical Services
Netto-omzet
Nederland 24.053 20.191 België 2.980 2.765 27.033 22.956 Operationeel resultaat
Nederland 1.392 594 België 179 100
1.571 694


12

Resultaten United Communications Q1 2005 Q1 2004 Netto-omzet
Nederland 3.029 2.819 België 2.488 2.072 5.517 4.891 Operationeel resultaat
Nederland 515 313 België 97 220 612 533 Resultaten overige activiteiten
Netto-omzet
Nederland 4.138 8.027 Operationeel resultaat
Nederland 991 2.196 Totaal United Services Group
Netto-omzet
Nederland 200.122 192.273 België 49.064 44.790 Duitsland 4.433 4.391 Spanje 46.854 43.043 Italië 8.383 7.272 308.856 291.769 Operationeel resultaat
Nederland 5.977 -131 België 3.797 2.242 Duitsland -479 -482 Spanje -202 181 Italië -515 -801 8.578 1.009


13

Kerncijfers

1e kwartaal 1e kwartaal 1e kwartaal 2005 2004 2004 (NL GAAP) Groei in procenten t.o.v. 1e kwartaal 2004
Netto-omzet 5,9% Bedrijfsresultaat 750,4% Nettowinst 612,6% Verhoudingsgetallen
Bedrijfresultaat/omzet 2,8% 0,3% -0,5% Nettowinst /omzet 1,5% -0,3% -1,1% Interest Cover Ratio (o.b.v. EBITDA) 8 2 2 Eigen vermogen/totaal vermogen 36,3% 31,3% 30,2% Vlottende activa/vlottende passiva 1,10 1,23 ,27
---
Informatie aandelen
Aantal uitstaande aandelen (x 1.000) 22.692 22.686 2.686
---
Per aandeel op basis van het aantal uitstaande aandelen Nettowinst 0,20 -0,04 -0,14 Eigen vermogen 9,84 8,84 8,43


---- --