Gemeente Bronckhorst

19 sollicitanten voor burgemeesterspost Bronckhorst

Op 28 april sloot de termijn om te solliciteren naar de baan van burgemeester van Bronckhorst. Het aantal reacties is groot. Maar liefst 19 sollicitanten meldden zich aan, waarvan zes vrouwen. Onder de sollicitanten bevinden zich 11 (waarnemend/ oud) burgemeesters, 2 (oud)wethouders, 1 raadslid en 1 statenlid. De overige 4 sollicitanten zijn afkomstig uit diverse disciplines, zoals bijvoorbeeld het bedrijfs- leven, onderwijs of dienstverlening. Hun politieke afkomst laat het volgende overzicht zien:
VVD : 8 Lokale Partij : 1
CDA : 6 D66 : 1
PvdA : 2 SP : 1

De jongste kandidaat is 43 jaar is en de oudste 60. De vertrouwenscommissie, die onder meer bestaat uit een aantal raadsleden, is inmiddels begonnen met de voor- bereidingen voor de selectie van de kandidaten. Zij heeft als taak de gemeenteraad te adviseren. Het streven is om in de raadsvergadering van 25 augustus a.s. een besluit te nemen over de voordracht van twee kandidaten aan de minister van Binnenlandse zaken, die uiteindelijk de nieuwe burgemeester benoemt.


---
Hengelo Gld, 12 mei 2005

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 02 50.


---- --