Socialistische Partij


woensdag 11 mei 2005

Kennis over EU-grondwet neemt toe: 60% tegen!

Geplaatst om 19.00 uur.

Vanavond is de uitslag van de jongste enquête van het TweeVandaag Opinie Panel bekend gemaakt, waaraan meer dan 16.000 respondenten meededen. In april gaf 53 procent aan tegen de grondwet te stemmen, nu is dat percentage gestegen tot 60 procent!

Twee Vandaag

Maar liefst 85 procent van de respondenten die aangeven de inhoud van de Europese grondwet heel goed te kennen, is van plan ertegen te stemmen. Van de mensen die aangeven dat zij de grondwet op grote lijnen kennen wil 73 procent tegenstemmen.

Het aantal twijfelaars daalt ten gunste van de tegenstanders. Alleen binnen de aanhang van CDA en D66 zijn de voorstemmers in de meerderheid.

Lees hier de hele uitslag. Zie het origineel

De reactie in de studio van PvdA-eurofiel Frans Timmermans: "Nou, da's dan jammer" Volgens hem is de stijging van het aantal tegenstanders vooral te danken aan Jan Marijnissen, "omdat die dreigt met een superstaat" en aan de uitspraken van minister Donner van Oorlogsdreiging.

Beste Frans, zou het misschien kunnen zijn dat de inhoud van deze grondwet niet deugt en dat de mensen dat steeds beter door krijgen? Het is leuk dat jouw partij dit keer wel een referendum wilde, maar zou het niet gepast zijn om het oordeel van de mensen dan ook serieus te nemen?


---

---

---

---