Gemeente Deventer

Week 19, 11 mei 2005

MEEDOEN IN DEVENTER MET RECHTOP!

Alle Deventenaren moeten kunnen meedoen in hun stad en op de hoogte blijven van wat er speelt in Deventer, ook als ze minder te besteden hebben. Dat is het uitgangspunt voor de gemeente Deventer met het lanceren van Rechtop!, een nieuwe kortingsregeling voor minima in Deventer. Vanaf nu kunnen mensen met een laag inkomen fikse korting krijgen als ze lid worden van een sportvereniging of deel willen nemen aan een culturele cursus bij de Leeuwen-kuil. In samenwerking met de Stentor wordt bovendien en abonnement op het Deventer Dagblad aangeboden tegen een hele lage prijs.

Tot 2004 kende Deventer een declaratieregeling voor dit soort kosten. Met de invoering van de Wet werk en bijstand was het gemeente niet langer toegestaan om mensen met een laag inkomen collectie geld te geven hiervoor. Alleen mensen die voor hun inkomsten niet op werk zijn aangewezen, mensen van 65 jaar of ouder, konden nog rekenen op een financiële bijdrage van de gemeente voor de kosten van deelname aan activiteiten en de aanschaf van duurzame gebruiksgoederen.

Eerder besloot de gemeente Deventer de stichting Leergeld te subsidiëren. Die stichting biedt ouders met een laag inkomen een vergoeding voor deelname aan sport en buitenschoolse activiteiten. Rechtop! zoals het nieuwe systeem heet biedt nu ook een oplossing voor mensen vanaf 18 jaar.
De vergoedingen voor sport bedragen maximaal 150 euro per persoon, voor deelname aaneen cursus bij de Leeuwenkuil kan de vergoeding oplopen tot tweehonderd euro per persoon. Het aanbod van de Stentor en gemeente samen is een korting van 150 euro, daardoor kost de krant nog maar honderd euro per jaar.

Publicatiedatum: 12-5-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 12 mei 2005