Prolion Holding N.V.

PERSBERICHT

Prolion rondt geslaagde kapitaalverhoging af Punch wordt referentieaandeelhouder van Prolion

Lier, België en Vijfhuizen, Nederland - 12 mei 2005 ­ Punch International en Prolion maken bekend dat de in maart aangekondigde kapitaalverhoging en conversie van schulden in aandelen van Prolion succesvol werden afgerond. Door deze operatie bezit Punch nu circa 41% van de aandelen van Prolion, de Nederlandse beursgenoteerde producent van automatische melksystemen.

In totaal worden er voor EUR 10 mio nieuwe aandelen uitgegeven. Het publiek tekende in voor circa EUR 2,6 mio tegen een prijs van EUR 0,03. Op grond van een underwriting agreement heeft Punch ingetekend op circa EUR 0,9 mio nieuwe aandelen zodat in totaal voor EUR 3,5 mio aandelen gecreëerd worden via de kapitaalverhoging. Door de conversie van de nog openstaande vorderingen van Punch op Prolion, worden voor EUR 6,5 mio nieuwe aandelen uitgegeven.

Er werden 333.333.332 nieuwe aandelen gecreëerd, waarvan 116.666.666 aandelen voor de kapitaalverhoging en 216.666.666 aandelen voor de conversie. De emissie werd begeleid door Keijser Securities N.V. te Amsterdam.

De geslaagde kapitaalverhoging zal Prolion toelaten zijn businessplan te realiseren. De conversie en kapitaalverhoging verschaffen het bedrijf de stabiele financiële basis die het vertrouwen van de markt zal stimuleren en waardoor het zal kunnen uitgroeien tot marktleider op het gebied van systemen voor automatisering en procesbeheersing in de melkveehouderijsector, met name in de segmenten van de grote en middelgrote melkveehouderijen.

Over Prolion Holding
Prolion is gespecialiseerd in de ontwikkeling van systemen voor automatisering en procesbeheersing in de melkveehouderijsector. De melkrobot (AMS) voor geautomatiseerde melkwinning, maakt gebruik van een met sensoren uitgeruste aansluitrobot. Prolion is sinds juli 1997 genoteerd aan Euronext Amsterdam (PLION). www.prolion.nl

Over Punch International
Punch is een kennis- en technologieleverancier bij uitstek en stelt alle bedrijven in de groep in staat om nieuwe technologie te creëren die commercialiseerbaar en winstgevend is. Punch zal al zijn kennis en ervaring aanwenden en zijn financiële middelen inzetten om potentieel succesvolle technologie te helpen uitgroeien tot een hoger ontwikkelingsniveau. Punch streeft ernaar om de verwachtingen van zijn klanten op het gebied van kwaliteit, kosten, levering en service te beantwoorden met totaaloplossingen. Zo biedt Punch zijn klanten de mogelijkheid om hun doel te bereiken en zelfs te overtreffen, om een langdurig concurrentievoordeel te verwezenlijken in hun markten en marktaandeel te verwerven. Dankzij deze benadering kan Punch de meerwaarde voor alle betrokken partijen blijven verhogen: partners, aandeelhouders, klanten, leveranciers, en de maatschappij. Punch ­ Empowering Technology. Punch is genoteerd aan Euronext Brussels (PUN) en maakt deel uit van de NextPrime index.

Alle persmededelingen en andere informatie zijn beschikbaar op www.punchinternational.com en www.euronext.com.

Voor meer informatie
Punch International ­ Koenraad Van der Elst ­ Secretary General en Legal Counsel ­ Tel.: +32 (0)3 443 1911
Prolion Holding ­ Marc Maes ­ Statutair directeur Prolion Holding NV ­ Tel.: +31 (0) 23 558 9050 Persbericht 12052005 Punch - Prolion blz 1/1