Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vertegenwoordigt Nederland op 12 mei tijdens internationale finale in Londen

Cynthia de Jong uit Rijswijk wint Miss Sexy Specs-verkiezing

Rijswijk, 18 april 2005 ­ De 23-jarige Cynthia de Jong uit Rijswijk is eerste geworden in de Nederlandse voorselectie van de internationale Miss Sexy Specs 2005-wedstrijd. Ze was één van de zes Nederlandse finalisten. In deze door Specsavers georganiseerde wedstrijd is de opticienketen op zoek naar de meest sexy brildraagster van het jaar. Cynthia mag nu op 12 mei Nederland vertegenwoordigen bij de internationale finale van de Sexy Specs Wearer-verkiezing in Londen.

De zes Nederlandse finalisten waren afgelopen vrijdag allemaal aanwezig in de studio van ex-Dolly Dot Esther Oosterbeek. Deze top-visagiste van ondermeer René Froger en Karin Bloemen verzorgde een complete brillen-metamorfose. Esther: "Brildraagsters moeten hun make-up goed afstemmen op de sterkte van hun glazen. Bijziende "glazen" maken je ogen kleiner, terwijl verziende "glazen" de ogen juist vergroten. Daar moet je met je make-up rekening mee houden. Je ziet hoe verbluffend het resultaat kan zijn!" Ter plekke kregen de finalisten ook montuuradvies van Gijs van Leeuwen van Specsavers Opticiens. Na een professionele fotoshoot waarbij het "sexy specs-appeal" van de kandidaten zichtbaar werd, is door een deskundige jury bepaald wie zich uiteindelijk de Nederlandse Miss Sexy Specs 2005 mocht noemen.

Bril maakt look compleet
Cynthia vond het erg leuk om mee te doen. "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar ik vind het fantastisch dat ik aan de grote finale in Londen mag meedoen. Ik ben helemaal tevreden met mijn nieuwe look en de keuze van dit montuur. Het past bij mijn gezicht. De professionele make-up maakt het helemaal af. Ik zie mijn bril als een mode-accessoire die mijn look compleet maakt. Met meerdere brillen kan ik variëren, afhankelijk van mijn outfit en stemming. Het is trouwens erg leuk om te horen dat je een mooi brillengezicht hebt."

Mode en trends
Ook Gijs van Leeuwen van Specsavers Opticiens blikt tevreden terug op de Nederlandse Sexy Specs-verkiezing. "De metamorfoses van de winnaar en de overige finalisten zijn bijzonder goed geslaagd. Het is toch iedere keer verrassend hoe je iemands uitstraling kunt versterken door make-up en kapsel goed op de bril af te stemmen. Een bril moet aansluiten op het karakter van de drager en zo de persoonlijkheid naar voren brengen. Naast deze wedstrijd focussen we ons natuurlijk dagelijks op mode en trends, want de bril als modeaccessoire staat volop in de belangstelling. Zo willen we met onze brede collectie trendy monturen tegen betaalbare prijzen inspelen op wensen en behoeften van brildragende mensen."

De uiteindelijke winnaar wordt op 12 mei in het Waldorf Hilton Hotel in Londen gekroond tot Miss of Mr. Sexy Specs 2005, krijgt een contract bij een Londens topmodellenbureau en wint een reis voor twee personen naar Mexico.

///


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht