Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 27 april 2005

AM versterkt Raad van Bestuur met benoeming Arnold de Haan

De Raad van Bestuur van AM NV (voorheen Amstelland MDC) wordt uitgebreid. De Raad van Commissarissen draagt mr. A.L. (Arnold) de Haan voor toe te treden tot het bestuur. De voordracht vindt plaats tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 12 mei a.s. De voorgenomen benoeming gaat in per 1 juni a.s.

Arnold de Haan (50) heeft gedurende zijn loopbaan vele leidinggevende functies in de vastgoedsector bekleed en beschikt over een ruime internationale ervaring. Tot maart van dit jaar was hij managing director van Commerz Grundbesitz Gesellschaft mbH (CGG), moederonderneming van Commerz Grundbesitz-Investment Gesellschaft mbH (CGI) en Commerz Grundbesitz-Specialfonds Gesellschaft mbH (CGS). CGI is de asset manager van Hausinvest, het grootste onroerend goed fonds van Europa. CGG is een
100%-dochteronderneming van de Commerzbank in Duitsland. Hij is vanaf 1994 aan Commerz Grundbesitz Gesellschaft verbonden geweest.

Functies die Arnold de Haan voordien bekleedde, waren directeur en mede-eigenaar van European Metropolitan Property Services, managing director bij Vaste Waarden Nederland en adjunct-directeur bij Interned holding (dochteronderneming van Wereldhave).
Hij heeft diverse bestuursfuncties. Zo is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Arcadis Homola AG en lid van de Raad van Advies van het Cobra Museum te Amstelveen.
De heer De Haan bezit geen aandelen AM.

Portefeuille
Binnen de Raad van Bestuur van AM is Arnold de Haan de beoogde opvolger van ing. J.F.J. (Hans) van Veggel. Na een inwerkperiode van vier tot zes maanden zal hij de functie van Hans van Veggel als vice-voorzitter Raad van Bestuur en directievoorzitter AM Development (commercieel vastgoed) overnemen. Hans van Veggel zal na deze overdracht terugtreden uit de Raad van Bestuur en zal aansluitend als Chief Creative Officer binnen AM actief blijven.

Inspraakprocedure
De Raad van Bestuur en de Ondernemingsraad hebben zich positief verklaard over de voorgenomen benoeming, waarbij de gebruikelijke inspraakprocedure van de Ondernemingsraad in acht is genomen.

Profiel AM
AM (voorheen Amstelland MDC) is op Europese schaal actief in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De beursgenoteerde onderneming (Euronext Amsterdam, AMX Index), met een omzet van bijna 1,4 miljard en een nettoresultaat van 66 miljoen in 2004, heeft een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in voorbereiding en in uitvoering in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Groot- Brittannië, Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië, Hongarije, Polen en Turkije. De geschatte waarde van de portefeuille bedraagt ruim 19 miljard. De projecten van AM zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht