Gemeente Hulst


Persbericht - 02.05.2005

Hulster politici houden spreekuur

Zijn er suggesties, vragen, opmerkingen, reacties etc. aan de Hulster politiek?
Kom dan op donderdag 12 mei 2005 naar het stadhuis te Hulst. Op die avond houden de raadsfracties spreekuur. Tussen 19:00 uur en 20:00 uur kan men gewoon binnen lopen. Een afspraak maken is niet nodig.

Het doel van het spreekuur is de burger de gelegenheid te geven vragen te stellen en in gesprek te gaan met de politieke fracties uit de gemeenteraad van Hulst.
Het geeft men de mogelijkheid om te peilen hoe fracties tegenover eender wat voor onderwerp staan. De fracties kunnen anderzijds ook horen wat er bij de burger leeft en hoe er over een bepaalde kwestie gedacht wordt.
Dat kan dan eventueel meegenomen worden tijdens de fractievergaderingen en bij het bepalen van hun standpunten.

Dit spreekuur is nieuw. Het komt voort uit de aanbevelingen van het rapport, opgesteld door de studenten van de Hogeschool Zeeland. Daaruit bleek dat de gemeenteraad nog kan werken aan het verbeteren en intensiveren van de contacten met de burgers. Op dit moment loopt één van de studenten stage bij de griffier en doet een onderzoek naar verbetering van contact tussen gemeenteraad en burger. Zij gaat een 5-tal onderdelen onderzoeken door proefsessies te organiseren. Dit spreekuur is er daar één van. Na de afronding van de stage wordt nader bekeken of bepaalde proefsessies omgezet worden in een definitieve invulling of niet.

Voor nadere informatie over het spreekuur kunt u contact opnemen met de raadsgriffier, drs. Dirk Van Bunder via
gemeenteraad@gemeentehulst.nl of op tel. 0114-389123.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl