PERSBERICHT - 2005-05-10

Miniport beleeft primeur op Nederlandse recreatiemarkt

Landal Domein De Schatberg krijgt miniatuurhaven

Bungalowpark Landal Domein de Schatberg in het Limburgse Sevenum krijgt de eerste minihaven van Nederland. Op donderdag 12 mei a.s. worden de eerste 9 schepen te water gelaten in de gloednieuwe miniatuurhaven aan de recreatieplas van De Schatberg, om daarna door kinderen in gebruik te worden genomen. De officiële tewaterlating wordt verricht door gedeputeerde M. Eurlings van de Provincie Limburg.

De miniatuurschepen en de bijbehorende havenuitrusting zijn geleverd door MiniPort Nederland, die exclusief importeur/distributeur is voor de Benelux en Duitsland.

Het miniatuurhavenconcept is in 1990 in Frankrijk ontwikkeld, heeft vele (innovatie-)prijzen in de wacht gesleept en kent alleen al in Frankrijk zon 3 miljoen vaargasten per jaar, verspreid over ruim 70 locaties.

Leuk en leerzaam
We verwachten met deze exclusieve miniatuurhaven voor kids de gasten van zowel het recreatiepark als de dagrecreatie een leuke, leerzame en vooral ontspannende attractie te bieden, aldus parkmanager Hans Hoppzak van De Schatberg. De boten kunnen ook s avonds gevaren worden bij het licht van de vuurtorens en de lichtschepen: een sprookjesachtig gezicht vanuit de miniatuurhaven en natuurlijk ook vanuit het restaurant aan het strand.

Voor alle leeftijden
De vlaggenschepen van de negen schepen tellende Miniport-vloot zijn de Avenir en Floriade. De gehele vloot bestaat uit milieuvriendelijke en veilige elektroboten van ca. 3,5 meter lengte en een diepgang van 30 tot 40 cm. De schepen bieden plaats aan maximaal 4 personen; en zijn geschikt voor alle leeftijden. Kapiteins onder de negen jaar moeten zich laten begeleiden door een volwassene.

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks maakt deel uit van de Cendant Vacation Rental Group. Landal beheert en exploiteert ruim 50 bungalowparken in Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en Oostenrijk, met in totaal bijna. 10.000 vakantiebungalows en 1.500 campingplaatsen.

Op jaarbasis realiseren 1,6 miljoen gasten ca. 8,1 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers. Landal heeft een marktaandeel (gastnachten) van 22% op de Nederlandse markt.

Noot voor de redactie (