FNV KIEM

Brief FNV KIEM aan leden en personeel bij NOB Decor Naar aanleiding van het faillissement van NOB Decor stuurde sectorverantwoordelijke Martin Kothman onderstaande brief naar de leden en het personeel.

Aan de leden van FNV KIEM / het personeel
werkzaam bij NOB Decor,

Betreft: uitnodiging vergadering 17 mei a.s. 17.00 uur

Amsterdam, 13 mei 2005,
Geachte heer/mevrouw,

In de afgelopen week hebben de raad van commissarissen en de directie van UBF Holding besloten het faillissement aan te vragen van NOB Decor. Dat faillissement is afgelopen dinsdag door rechtbank uitgesproken en er is een curator benoemd die al aan het werk is.

Behoud van uw werkgelegenheid is voor FNV KIEM het belangrijkste doel. Daarvoor moet, indien maar enigszins mogelijk, een doorstart van het bedrijf gerealiseerd worden. FNV KIEM vindt dat vanuit de hun verantwoordelijkheid voor het personeel bij NOB Decor, zowel UBF als koper/werkgever en NOB Holding als verkopende partij en voormalig werkgever, alles in het werk moeten stellen om deze doorstart te helpen realiseren. Dat kan door financiële en inhoudelijk ondersteunende hulp te bieden. In de afgelopen week hebben wij daarover contact gehad met de directeuren van UBF (dhr. Bout) en NOB Holding (dhr. Jonkhart). Inmiddels blijken zich al diverse overname kandidaten gemeld te hebben bij de curator. Voor ons is daarbij van belang wat deze overname kandidaten te bieden hebben m.b.t. behoud van werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden van het personeel.

FNV KIEM heeft in samenwerking met de OR een advocaat in de arm genomen die UBF en NOB Holding zal sommeren en dagvaarden in kort geding, met als doel inzicht te kunnen verkrijgen in de voorwaarden en garanties waaronder de verkoop van NOB decor vorig jaar plaats heeft gevonden. Dat is belangrijk omdat een schuld van het bedrijf aan het personeel in de vorm van opgespaarde dagen (dagenberg) een onderdeel van de verkoop was. Namens haar leden zal FNV KIEM via de rechter eisen dat dit geld ter beschikking komt voor de werknemers die daar recht op hebben.

FNV KIEM wil maximaal en met alle middelen inzetten op de volgende punten:

1. Een doorstart van NOB Decor. Indien daarvoor ondersteuning van welke aard dan ook nodig is zullen we UBF en NOB Holding op hun verantwoordelijkheid aanspreken. Uiteraard zullen we hierover ook overleggen met de curator.

2. De sociale gevolgen van het faillissement en/of de doorstart in termen van werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden moeten worden geregeld.

3. Het veilig stellen van het dagentegoed van de werknemers.

Graag willen wij de ontstane situatie en wat ons verder te doen staat met u bespreken op:

Dinsdag 17 mei a.s.
Aanvang 17.00 uur
Plaats: Decorcentrum / gang bij rekwisieten

Met vriendelijke groet,

Martin Kothman,
Sectorbestuurder Audiovisuele sector

---