Vertis

Planningspakket R2T succesvol bij Masterfoods

Masterfoods plant zijn chocoladeproductie slimmer met het productieplanningspakket R2T van Care Automatisering. De operators hebben real time inzicht in de voorraadniveaus en zijn gemotiveerd hun eigen planning te halen. Vertis is sinds 2003 implementatiepartner van de R2T-leverancier.

Slimmer plannen
Met het gebruik van R2T, het productieplanningspakket van Care Automatisering, is Masterfoods erin geslaagd om zijn productie efficiënter te laten verlopen. Masterfoods, producent van onder andere Mars en Snickers, produceert en levert dagelijks tientallen miljoenen chocoladerepen. Omdat de productie 24 uur per dag draait, is het cruciaal dat de grondstoffen op tijd beschikbaar zijn. R2T legt de verantwoordelijkheid voor de planning bij de operators, zodat er snel beslissingen kunnen worden genomen over de aanvoer van grondstoffen. Doordat de planners real time inzicht hebben in de voorraadniveaus, kunnen ze wanneer dat nodig is snel bijsturen. Bovendien zijn ze meer betrokken en gemotiveerd om hun eigen planningen te halen. Masterfoods heeft de investering in zes maanden terugverdiend.

Implementatiepartner
Vertis is implementatiepartner van Care Automatisering en heeft inmiddels enkele jaren ervaring met de implementatie van de schedulingssoftware R2T. Omdat het pakket gebaseerd is op de S95 standaard is het eenvoudig te integreren met bestaande ICT-systemen.

IT Logistiek
In het mei-nummer van IT Logistiek staat een uitgebreid interview met Gerard Alders, de European Factory IT Manager van Masterfoods, over de productieplanning met R2T. Als u hiervan een exemplaar wilt ontvangen kunt u contact opnemen met Marieke Ploegh. Voor meer informatie over de implementatie van R2T kunt u terecht bij Theo Feenstra via feenstrat@vertis.nl of telefoonnummer 0598 - 66 62 96.

Meer weten over Vertis? Neem dan contact op via:

Telefoon: 0598 - 66 60 00
Telefax: 0598 - 66 60 29
E-mail: Info@vertis.nl