Ingezonden persbericht

t.a.v. de (auto)sportredactie

Francesco Pastorelli krijgt unieke kans in BRL Light talentenprogramma

Zandvoort, 26 maart 2005. De BRL Light heeft Francesco Pastorelli gepresenteerd als BRL Light talent. Dit vond plaats tijdens de trainingen van de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. De 18-jarige Francesco uit Rijswijk debuteert dit seizoen met ondersteuning van de organisatie van de BRL Light in de autosport. De broer van Formule 1-testrijder Nicky: "Dit is voor mij een prachtige kans om mij te kunnen bewijzen en, hopelijk, de basis te leggen voor een mooie carrière in de autosport."

De BRL Light, voortkomend uit de Vege Series, is een zeer geschikte raceklasse voor jonge (kart)coureurs die graag willen doorgroeien in de autosport. Roy Monden, vorig jaar kampioen in de Vege Series, is daarvan het bewijs. Deze pas 19-jarige coureur promoveert dit seizoen naar de BRL-V6. Dankzij het buizenchassis en de achterwielaandrijving komt het weggedrag van een BRL Light overeen met een formuleauto. Het lage gewicht (825 kilo) en de 240 pk krachtige 2,3 liter Ford Racing Duratec krachtbron zorgen voor snelle rondetijden. De kampioen van de BRL Light 2005 krijgt in 2006 een 325 pk sterke BRL-V6 ter beschikking gesteld door de organisatie van de klasse.

De oproep van de BRL Light om in contact te komen met jonge, talentvolle rijders bleef niet onopgemerkt. Vele jonge karters en rijders met al enige ervaring in de autorensport reageerden op het aanbod, bestaande uit een volledig verzorgd seizoen in de klasse BRL Light voor een eigen bijdrage van slechts een kwart van het benodigde budget. De rest van het budget wordt bijgepast door de organisatie van de raceklasse.
De keuze viel uiteindelijk op Francesco Pastorelli, net 18 jaar en al sinds 1995 actief in de kartsport. André van den Broek van de organisatie van de BRL Light: "Francesco heeft niet alleen veel ervaring in de kartsport, zowel nationaal als internationaal, maar ook de juiste instelling. Hij wil dolgraag verder in de autosport en is bereid om daar hard voor te werken. Daarbij komt dat Francesco uit een echte racefamilie komt. Zijn vader was jarenlang intensief betrokken bij een raceklasse in Nederland, zijn broer Nicky is zoals bekend testrijder bij het Jordan Formule 1-team. Autosport is hem als het ware met de paplepel ingegeven."

Francesco Pastorelli (25 januari 1987) is dolblij met deze kans. "Vorig jaar heb ik al kennisgemaakt met de BRL-V6, de klasse die samen met de BRL Light één klasse vormt. Deze test is erg goed bevallen. Helaas kreeg ik vorig seizoen het budget niet rond om in de autorensport te debuteren. Het talentenprogramma van de BRL Light is voor mij een prachtige kans. Een BRL Light is een echte raceauto, met veel afstelmogelijkheden en met snelle rondetijden. De klasse rijdt samen met de BRL-V6 tijdens aansprekende race-evenementen en is competitief. Ik zie de klasse daarmee als een mooie leerschool."
Francesco klom in zijn kartcarrière op naar de Fomule A. In 2002 eindigde hij als vierde in het Belgisch kampioenschap Formula A. Hij studeert voor automonteur.

De BRL Light (www.brllight.nl) rijdt dit seizoen veertien races tijdens zeven evenementen op vier verschillende circuits. Het seizoen begint tijdens de Pinksterraces, op 14 en 16 mei op Circuit Park Zandvoort.

Meer copyrightvrije foto's zijn te downloaden via de website www.brllight.nl in de rubriek 'media'.

---

Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Francesco Pastorelli, tel. 06 41 395 092, of
Marijn van Kalmthout, organisatie BRL Light, tel. 06 53 280 460.
Correspondentie: BRL Light Organisatie, Postbus 24, 2130 AA Hoofddorp, info@brllight.nl.

---- --